Met Essche Boys naar de hoofdklasse

ESCH – In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer hoopt Essche Boys niet zomaar een trainer/coach te vinden. Nee, het moet iemand zijn die echt om de club geeft. En niet alleen om het eerste elftal, maar ook eentje met aandacht voor het tweede en de jeugd. “Leon is zo’n clubtrainer. Kei-jammer dat ie stopt.”

We spreken met Michel van de Sande, die 073voetbal namens de technische commissie van Essche Boys bijpraat. “Onze huidige trainer (Leon van Wanrooij, red.) beëindigt na dit seizoen zijn trainerscarrière. Dat is voor ons zonde, want hij heeft bij 1 weer de juiste sfeer erin gebracht. Leon probeert met de hele club bezig te zijn, heeft ook een mooi ‘blok-systeem’ erin gebracht bij de selectie- en lagere teams. Daarmee helpen we elkaar indien nodig. Leon fluit als het moet ook gewoon de dames. Hij vindt alles keimooi en keigezellig. Kei-jammer dus dat ie stopt als clubtrainer.”

Essche Boys is al jaren een vierdeklasser, met zo nu en dan een seizoen in een hogere of lagere competitie. De club draait deze jaargang vooralsnog prima mee in de 4e klasse G. Het is de nummer 3 van de ranglijst en zondag wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Nulandia. “We hebben gewoon een goede mix van jong en oud”, verklaart Van de Sande de goede prestaties. “De groep speelt al een tijdje met elkaar en Leon heeft er weer een echt team van gemaakt. De jongsten zijn 19 en de oudste is 31. Daar tussenin is bijna alles zo’n 23 tot 25 jaar oud. Vooral het feit dat Cas den Ouden weer fit is, na jarenlang blessureleed, is ook een fijne bijkomstigheid voor ons.”

Goed uitgepakt
Als we vragen of er voor een nieuwe trainer valt er te bouwen in Esch, begint Van de Sande hardop te lachen: “In Esch moeten ze zeker gaan bouwen. Huizen, haha! Nee, maar zonder gein: het is elk seizoen weer puzzelen om de teams rond te krijgen in de jeugd. Afgelopen jaar hebben we moeten kiezen voor het vervroegd doorstromen van de JO19-spelers naar de selectie, omdat we het anders niet rond kregen van onderaf. Gelukkig pakt dat goed uit en doen die jongens het goed in het tweede elftal. Ze staan zelfs ongeslagen bovenaan. Voor de donderdag is er ook een externe trainer aangetrokken, die het tweede training geeft. Op dinsdag vullen we het in met eigen mensen van de club.”

Naar de hoofdklasse
Wensen zijn er ongetwijfeld volop, maar bij Essche Boys willen ze toch vooral reëel blijven. “We kunnen vanuit de technische commissie wel gaan roepen dat we zo snel mogelijk naar de hoofdklasse willen”, grapt Van de Sande nog een keer. “Maar nee, onze ambitie is in de subtop van de 4e klasse spelen. En het zou leuk zijn als we de stap naar de 3e klasse weer een keer kunnen maken. Dat zit er zeker in, maar dan moet alles gewoon weer eens mee zitten met blessures etcetera.”

Om dat doel te bewerkstelligen zoekt de mooie dorpsclub dus een nieuwe hoofdtrainer, voor het seizoen 2022-2023. Eentje die op het juiste moment boven de groep kan staan, maar tegelijkertijd ook midden in de groep zijn plek heeft. “En het liefst een trainer die de groep tactisch nog beter kan maken”, besluit Van de Sande. Geïnteresseerden wordt verzocht om voor 21 november te solliciteren via info@esscheboys.nl.

Geef een antwoord