Wedstrijd van de Week: Emplina – Real Lunet

EMPEL/VUGHT – Onze wedstrijd van de week is Emplina – Real Lunet. Een duel tussen twee regioploegen die allebei aan de andere kant van de ranglijst terug zijn te vinden. De Vughtenaren hoopten dit seizoen wederom op het linkerrijtje, maar wonnen woensdag pas voor het eerst. Emplina doet, na een wat stroeve start, wél bovenin mee. We spraken erover met beide trainers, Jeroen van Bezouwen en Glenn Simon.

Zowel in Empel als in Vught moeten de clubs het stellen zonder een aantal belangrijke spelers. “Iedereen heeft dit seizoen veel last van blessures en coronabesmettingen en bij ons is dat niet anders”, baalt Van Bezouwen. “Bas Mol, Bas de Boer, Timo Peeters en Vincent Lathouwers zijn langdurig geblesseerd en daar komen er wekelijks wisselend nog wel een paar bij. Hierdoor zijn in de afgelopen maanden echter wel veel andere, jonge spelers in staat gesteld minuten te maken. En niet zonder succes, want de laatste 4 wedstrijden heeft het elftal het prima gedaan. 9 punten in de competitie en met een 6-0 overwinning in de beker (op SCG’18, red.) ook daar een ronde verder.”

Bij Real Lunet wordt enigszins jaloers gekeken naar wat er in Empel al seizoenenlang gebeurt: “Een club die bouwt met eigen jeugdspelers”, weet Simon. “Dat doen wij dit jaar ook, dus dat kan ik alleen maar waarderen. Emplina is daarin al wat verder dan wij, maar we kijken uit naar de wedstrijd zondag. We hebben een jong team, met talentvolle spelers met echt potentie. Voetballend zit het dus wel goed. Maar helaas hebben we de laatste tijd pech met blessures, waardoor veel spelers uit zijn gevallen die we juist in deze groeifase hard nodig hebben.”

Minder ‘honger’
Van Bezouwen kent de tegenstander nog niet. “Maar ze staan bekend als een ploeg met individuele kwaliteiten en een goede trainer. Afgelopen woensdag wonnen ze met 2-4 van Vianen Vooruit, dus ze komen met een goed gevoel naar Empel. Een mooie testcase voor ons, want ondanks de goede resultaten van de afgelopen weken, is er geen enkele reden om minder ‘honger’ te hebben om wedstrijden te winnen. Wil je een rol van betekenis spelen in deze competitie, dan mag er geen sprake zijn van onderschatting.”

Simon beaamt dat het vertrouwen weer helemaal terug is bij zijn mannen: “De eerste overwinning is zeker een stap in de goede richting. We gaan nu voor de volgende punten. Wel met een gehavend team, aangezien we onder meer onze vaste keeper (Jesse de Vries, red.) moeten missen. Maar dat wordt uit eigen gelederen opgevangen. We zorgen dat we er klaar voor zijn zondag.”

Historie
Emplina en Real Lunet stonden, voor zover wij hebben kunnen achterhalen, 16 keer tegenover elkaar. Van de 12 ontmoetingen waarvan we de uitslag weten, zien we dat beide ploegen 5 keer van elkaar wonnen en 2 keer werd het gelijk. Het waren ook vaak doelpuntrijke wedstrijden. Zo won Emplina al eens met 6-2, Real Lunet trok in een bekerduel met 5-4 aan het langste eind en het werd ooit 4-4 gelijk. Geen enkel duel eindigde in 0-0, dus doelpunten lijken gegarandeerd. Glenn Simon, de huidige trainer, scoorde zelfs ooit namens Real tegen Emplina!

1974-1975 (2e klasse Afdeling Noord-Brabant)
Uitslagen onbekend

1980-1981 (3e klasse Afdeling Noord-Brabant)
Uitslagen onbekend

12 oktober 2003 (5e klasse F)
Real Lunet – Emplina 2-6
(Glenn Simon, Donny de Fretes – Robin Meesters 4x, Maarten van der Dussen, David van Dam)

7 maart 2004 (5e klasse F)
Emplina – Real Lunet 1-0
(Benny Bouwens)

26 september 2004 (5e klasse F)
Emplina – Real Lunet 5-1
(Milan Bilik 2x, Bart Heesakkers, Robin Meesters, Mathijs Brok – Mohamed Maghraoui)

23 januari 2005 (5e klasse F)
Real Lunet – Emplina 4-4
(Eigen doelpunt, Mohamed Maghraoui, Dennis Dankers, Michael van Dongen – Thijs Brok 2x, Robin Meesters, Mark van Gelder)

27 augustus 2006 (beker)
Real Lunet – Emplina 1-1
(doelpunt Real onbekend – Roy Pels)

25 november 2007 (beker)
Emplina – Real Lunet 4-5
(Roy Pels 2x, Eigen doelpunt, Nick van Thull – Doelpunten Real onbekend)

25 augustus 2009 (beker)
Emplina – Real Lunet 0-1

7 december 2014 (3e klasse C)
Emplina – Real Lunet 2-1
(Ethmond Henriquez, Ingmar Voorhaar – Glenn Kusters)

3 mei 2015 (3e klasse C)
Real Lunet – Emplina 3-1
(Arda Havar, Sam van Doremalen, Glenn Kusters – Ethmond Henriquez)

20 januari 2019 (2e klasse H)
Real Lunet – Emplina 1-0
(Kay Huijgens)

24 maart 2019 (2e klasse H)
Emplina – Real Lunet 1-2
(Thijs Engelbart – Bas van den Berk, Yasin Uluman)

24 november 2019 (2e klasse H)
Emplina – Real Lunet 4-2
(Vincent Lathouwers 2x, Guillermo Le Couvreur 2x – Arda Havar, Emin Balta)

Geef een antwoord