Elf vragen aan… Koen van der Biezen

ROSMALEN – Hij scoorde in volle stadions, maar is na een heel rijtje (prof)clubs eigenlijk al gestopt. Op inmiddels 36-jarige leeftijd kruipt het bloed echter nog steeds waar het niet gaan kan bij Koen van der Biezen. En dus staat hij – als de nood aan de man is – nog altijd paraat bij OJC Rosmalen. Daar is hij actief als trainer van de JO19-1, spitsentrainer van het eerste én targetman wanneer daar om wordt gevraagd.

Naam: Koen van der Biezen. Ze noemen me ook wel ‘Biezen’, zal iets met mijn achternaam te maken hebben, denk ik.
Geboren: 10 juli 1985 in Nuland.
Club(s): OJC Rosmalen, voor het tweede seizoen. Daarvoor? Heb je even? Nulandia, TOP Oss, FC Utrecht, FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, Cracovia Krakow, Karlsruhe SC, Arminia Bielefeld, Paderborn en TEC Tiel.
Positie: Spits en dat was het.
Dagelijks leven: Ik kom oorspronkelijk uit Nuland, ben voor het voetbal op veel verschillende plekken geweest, maar woon sinds 4 jaar op De Groote Wielen. Ik werk bij Mandemakers in Waalwijk en ben (al 18 jaar) verliefd op Rebekka.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is mijn winnaarsmentaliteit en neusje voor de goal. Zwak is dat ik slecht tegen mijn verlies kan. Maar hoe ouder je wordt, hoe beter je het kan relativeren.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras wanneer het er enigszins goed bij ligt. Als het een knollentuin is, doe dan maar kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Op het moment zwart, zodat ik in ieder geval niet opval vanwege mijn voetbalschoenen. In 30 jaar voetbal moet ik wel toegeven dat ik elke kleur van de regenboog een keer aan mijn voeten heb gehad.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Dat van Nulandia valt ook onder 073, toch? Altijd gezellig in de kantine daar en veel groen rondom de velden.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik maakte de 1-0 bij Go Ahead Eagles in de play-off wedstrijd tegen Willem II. De goal zelf was niet heel bijzonder, maar het waren m’n eerste minuten na zes maanden blessureleed (kruisband) en het stadion ontplofte.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Echte dieptepunten kan ik niet echt opnoemen in mijn carrière. Ik denk dan toch de kruisbandblessure die ik in een goede periode opliep. Maar uiteindelijk heb ik het daarna gelukkig nog 8 jaar volgehouden op een redelijk niveau.
 7. Opvallendste teamgenoot: Hakan Calhanoglu is toch wel de oud-teamgenoot die de mooiste carrière heeft gehad. Ik speelde met hem bij Karlsruher en hij voetbalde daarna bij HSV en Bayer Leverkusen in de Bundesliga en met AC Milan in de Serie A. Nu voetbalt ie bij Internazionale.
  Het tweede jaar bij FC Den Bosch hadden we ook een geweldig team. Daar liepen zóveel mafkezen rond dat wanneer ik er nu één zou noemen, ik de rest tekort zou doen.
 8. Voetbalhumor: We hebben een keer met FC Den Bosch in Bananasplit gezeten. Iedereen dacht dat we op trainingskamp naar Zuid-Afrika zouden gaan om de velden en hotels te ‘testen’ voor het WK. Nou dat pakte even anders uit. Stond die Frans Bauer daar ineens in zijn dokterspakje.

 1. Wat wil je nog bereiken: Ik ben momenteel trainer van de JO19-1 bij OJC en heb daar veel plezier in. Wanneer ik de schoenen definitief aan de spreekwoordelijke wilgen hang, ga ik zeker door met het trainersvak. Hoe ver ik daar mee kan komen, zal de tijd leren.
 2. Beste speler uit de regio: Dat is dan toch mijn maatje, Jordens Peters. Geweldige carrière heeft die gehad. Altijd de voetballende oplossing zoeken als centrale verdediger. We hebben bij FC Den Bosch samen gevoetbald en later ook nog wat wedstrijdjes tégen elkaar gespeeld, toen ik bij Go Ahead voetbalde. Toen had ie het lastig, haha.
 3. Opvallendste regioclub: Nulandia doet het voor het derde jaar op rij goed. Heeft die Van Delft toch goed voor elkaar. En het knappe vind ik dat ze het met alleen jongens uit Nuland doen.
  Wij zelf doen het ook prima, met OJC. Er zit veel talent en ervaring in het elftal. Wanneer het een beetje mee zat, hadden we 6 punten meer gehad en draaiden we bovenin mee.
Foto’s: Joep von Berg

Geef een antwoord