Geen publiek, wel feest bij Vlijmense Boys

VLIJMEN – Een lege tribune en ook geen toeschouwers langs de lijn. Het decor was troosteloos, maar feest was het ondanks alles wel bij Vlijmense Boys. De derdeklasser won de derby tegen RKDVC met 4-1, legde daarmee beslag op de eerste periodetitel en dat werd goed gevierd. “Dat moet ook, we worden niet elk jaar periodekampioen.”

Zoals de regels voorschrijven, begaven zich geen supporters langs het veld in Vlijmen. In de kantine – en het aanpalende terras – was het echter een ander verhaal. Met een rookpot werden de spelers voor aanvang van de wedstrijd al opgepept en dat vertrouwen maakten ze waar.

Met drie goals was Bjorn van Bijnen de grote man, maar Stef Lammers tekende voor het openingsdoelpunt en ook hij was, terecht, meer dan trots op de prijs. “Waarom het zo lekker loopt met ons? Ik denk doordat we van stijl zijn veranderd. Daardoor komen we eigenlijk meer in onze kracht. Hoe dat precies zit, dat moet je nooit vertellen, hè. Dan kunnen de komende tegenstanders zich daar weer op aanpassen”, lacht hij. Tot laat in de avond gingen de voetjes van de vloer.

Alleen aan kop
Door het gelijkspel van FC Engelen, tegen nummer 3 Gilze, gaat het nog ongeslagen Vlijmen nu alleen aan kop in de 3e klasse B. Tot nu toe werd er 6 keer gewonnen en 2 duels eindigden gelijk. Ook in de Willy Naessens Derby Cup staat de ploeg bovenaan. “Met spelers als Ayoub (Bakkali, red.), Djemal (Arikan, red.), Nick (Pijnenburg, red.) hebben we gewoon heel veel scorend vermogen. En dan is Bjorn er nu ook nog bij gekomen. Maar ik zou de verdediging tekort doen als daar ook niet iets over wordt gezegd. Het staat als een huis”, besluit Lammers.

Foto: heusden.nieuws.nl

Geef een antwoord