Van Rixtel verlaat RKKSV voor EVVC

ROSMALEN – Na drie seizoenen gaat Ramon van Rixtel zijn RKKSV verlaten. De 35-jarige leraar keert terug naar Vinkel, waar hij al eerder werkzaam was, maar nu het eerste elftal onder zijn hoede krijgt.

Van Rixtel was jarenlang speler van Kruisstraat 1 én tegelijkertijd (jeugd)trainer. Toen zijn voetballende carrière stopte, besloot hij die andere hobby door te zetten en zo kwam hij, na wat omzwervingen, in 2019 weer bij RKKSV terecht, maar dan in een andere rol. “Prachtig dat ik hier mijn debuut als hoofdtrainer heb mogen maken. Maar ook mooi dat EVVC mij nu in die rol heeft teruggevraagd. Voor ik naar Kruisstraat kwam, was ik daar al twee seizoenen coach van het tweede elftal. Het is – na OJC, RKKSV en Schijndel – de vierde club waar ik terug kom.”

Hoewel de verwachtingen vrij hoog waren, heeft Van Rixtel de ploeg van RKKSV nog niet aan het voetballen zoals hij dat graag zou willen en daar baalt hij van. “Maar deze kans kan ik uiteraard niet laten lopen. Hopelijk lukt het me om dit seizoen alsnog de Kruisstraat richting beter voetbal te krijgen, met de daarbij behorende resultaten.” Bij EVVC neemt hij de taken over van Antwan van Rijn, die niet op zoek is naar een nieuwe club. “Ik stop vooralsnog als hoofdtrainer”, vertelt die voormalig oefenmeester van Avesteyn en SDDL aan 073voetbal. “Ik train nu ook het team van mijn zoon, de JO9-1 van Nooit Gedacht, en dat blijf ik wel doen.”

Foto: André Nouwens

Eén gedachte over “Van Rixtel verlaat RKKSV voor EVVC

  • 23 november 2021 om 21:41
    Permalink

    Ramon succes met je nieuwe uitdaging.
    Johan v Schijndel.

Geef een antwoord