Vingers gekruist tegen beter weten in

SINT MICHIELSGESTEL – Waarschijnlijk hopen ze tegen beter weten in, dat geeft Johan den Otter eerlijk toe. Maar de L&L Meierij Cup nu al afgelasten, dat is de eer van het organisatiecomité te na. De Gestelse liefhebbers hebben de stille hoop dat er rondom de kerstdagen weer een week lang genoten kan worden van zaalvoetbal.

Waar bijvoorbeeld al een streep is gezet door de Rosmalense GDS 073 Cup en ook de groots opgezette Proxsys Cup in Gorinchem wederom niet doorgaat, willen ze in Sint Michielsgestel de handdoek nog niet in de ring gooien. “Wij hebben alles klaarstaan”, vertelt Den Otter, de grote animator achter het toernooi. “Alle speelschema’s zijn gereed, scheidsrechters geregeld, noem het maar op. Als de horeca eind december weer open is en toeschouwers toegestaan zijn, kunnen we van start.”

Helemaal vol
Het vanuit ZVS/Bodemflex georganiseerde toernooi zit helemaal vol, ook de damestak. De varianten voor de jeugdteams, die normaal gesproken overdag plaatsvinden, zijn wel op de plank gelegd. “Gezien alle onzekerheden hebben we daar dit seizoen even pas op de plaats mee gemaakt. We spelen alleen voorwedstrijden met onze eigen ZVS-jeugdteams”, legt Den Otter uit.

In de avonduren hoopt hij wel weer volop zaalvoetbal te zien in sporthal Theereheide. Op woensdag 22 december spelen de dames. De eerste ronde van de heren vinden plaats op 23, 27, 28 en 29 december. Op donderdag 30 december staat de finaledag gepland. “We hebben 20 deelnemende verenigingen. Welke er precies allemaal meedoen, dat houden we liever nog in het midden. Die willen we individueel aankondigen áls het doorgaat.”

Voormalige winnaars
We kunnen rekenen op zo’n beetje hetzelfde deelnemersveld als bij voorgaande edities, zo laat Den Otter wel doorschemeren. “Alle voormalige winnaars zijn er in ieder geval weer bij.” Prolongeert Helvoirt (2016), Best Vooruit (2017), ODC (2018) of SCG’18 (2019) dit jaar de titel of komt er een nieuwe winnaar? Die vraag is voor later. We zullen eerst maar eens afwachten of het zaalvoetbaltoernooi voor de clubs uit de Meierij van (onder) ‘s-Hertogenbosch überhaupt wel kan doorgaan.. Den Otter en zijn mannen hebben de vingers al een tijdje gekruist.

Geef een antwoord