‘Niet de ambitie om trainer te blijven’

DEN BOSCH – Jan van Grinsven en Mike Scholten houden het na dit seizoen voor gezien bij Roda Boys. De hoofdtrainer doet dat om gezondheidsredenen, zijn assistent stopt eveneens als trainer.

Fysieke ongemakken maken het voor Van Grinsven onmogelijk om nog een jaar door te gaan. De voormalig profkeeper was eerder al gestopt als trainer in het amateurvoetbal, maar pakte de draad vorig jaar zomer weer op bij de zaterdagclub uit Aalst. Daarvoor was hij actief als hoofdtrainer bij Den Dungen (van 2008 tot 2011), GDC (2011-2012) en BMC (2015-2017). Daarnaast stond hij jarenlang dagelijks op het veld als assistent bij FC Den Bosch.

De beslissing van Scholten staat los van het vertrek van Van Grinsven, zo laat hij 073voetbal weten. De voormalige verdediger startte na het vroegtijdige einde van zijn actieve carrière als assistent-trainer, maar hij stopt er na drie seizoenen mee. “Ik heb niet de ambitie om als trainer verder te gaan.” Wel wil hij in een andere rol betrokken blijven bij Roda Boys. Die club zegt het aanstaande vertrek van het tweetal te betreuren. Roda Boys is momenteel koploper in de zaterdag 2e klasse F.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord