Elf vragen aan… Dylan Domingues

ENGELEN – Hij is een van de vele uit eigen jeugd doorgebroken spelers die momenteel het succesvolle eerste elftal van FC Engelen vormen. Als aanvallende middenvelder is Dylan Domingues het creatieve brein in de formatie van de derdeklasser. Hij spreekt meestal met zijn voeten, maar komt dit keer ook eens aan het woord.

Naam: Dylan Ribeiro Domingues.
Geboren: 15 januari 1997 in Den Bosch. Ik ben een kind van Portugese ouders.
Club(s): Altijd al bij FC Engelen gevoetbald.
Positie: Aanvallende middenvelder, op de 10-positie, maar ik ben ook inzetbaar in een meer controlerende rol op het middenveld (6 of 8).
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Den Bosch en werk in de arbeidsbemiddeling, bij Continu Professionals. Naast voetbal, speel ik ook graag een potje padel met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn passing, trap en positiespel. Mijn zwakke punt is verdedigen en ik ben helaas ook niet de snelste…
 2. Kunst- of natuurgras: Heel cliché, maar wel waar: voorkeur voor een goed natuurgrasveld, maar bij gebrek daaraan speel ik liever op kunstgras. Aangezien we bij FC Engelen graag goed, verzorgd voetbal spelen en ook trainen op kunstgras, gaat mijn voorkeur daar naar uit.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd zwarte voetbalschoenen en ik vind het wel mooi als er iets van een kleur van het tenue in terug komt.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De tenues waar wij dit jaar in spelen, zowel uit (mint groen) als thuis (paars). Twee kleuren die je niet veel ziet en dat maakt het toch uniek. Het sportpark van OJC vind ik het mooiste.
 5. Mooiste voetbalmoment: In de jeugd ben ik vaak kampioen geworden, met de ongeslagen reeks in de B1 in de hoofdklasse als hoogtepunt. Daarnaast werden we ook in mijn eerste jaar bij de selectie gelijk kampioen. Blijft toch altijd een speciaal moment, wat niet vanzelfsprekend is.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De verloren halve finales in de nacompetitie voor promotie, twee jaar op rij. Vooral de eerste halve finale, die we speelden in stadion De Vliert, was een enorme teleurstelling. In die wedstrijd zat er veel meer in, maar helaas haalden we niet ons niveau….
 7. Opvallendste teamgenoot: Heb hier al genoeg merkwaardige teamgenoten voorbij zien komen. Dus om niet in herhaling te vallen dit keer een voetballend opvallende teamgenoot: Niels van den Hoek. Inmiddels al een aantal jaar spelend voor FC Engelen en vooral dit seizoen echt ijzersterk. Hij is niet supersnel of fysiek extreem sterk of groot, maar positioneel wel heel goed. Echt een slimme verdediger. Ook haalt hij bijna altijd zijn niveau en is daarom een hele belangrijke speler voor ons.
 8. Voetbalhumor: Zo’n 3 jaar geleden speelden we uit bij SVSSS en Anthony Lurling – toen nog speler – werd de hele wedstrijd voor van alles uitgemaakt door de supporters van de Tilburgers. In de blessuretijd maakte hij de winnende, 3-4, met een mooie stift. En Anthony kon het niet laten om het voor het uitpubliek te vieren, met het toen kenmerkende ‘Fortnite dansje’. Hilarisch moment.
 9. Wat wil je nog bereiken: We hebben de ambitie en kwaliteit om een stabiele tweedeklasser te zijn. Misschien dat we ooit zelfs nog naar de 1e klasse kunnen promoveren. Dat zou helemaal mooi zijn met deze groep.
 10. Beste speler uit de regio: Momenteel is er voor mij niet echt iemand die er uit springt in onze regio. Natuurlijk spelen bij CHC voldoende goede voetballers. Ik vond Bas van den Berk, nu volgens mij speler van BLC, altijd wel goed in zijn tijd nog bij Real Lunet en daarvoor.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind Vlijmense Boys echt opvallend. Die staan, bijna halverwege, bovenaan in onze competitie. Knappe prestatie, denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht. Ook wijzelf doen het goed: ongeslagen, met een nog steeds relatief jonge groep met veel jongens die altijd bij FC Engelen gespeeld hebben. Als we dit zo bij elkaar houden, kunnen we nog mooie prestaties neerzetten.
Foto: Artishoot

Geef een antwoord