Vlijmense trainers vinden nieuwe club

VLIJMEN – Zowel Wilhelmina’26 als Essche Boys hebben vandaag bekendgemaakt een coach uit Vlijmen te hebben vastgelegd. De zaterdagclub uit Wijk en Aalburg gaat na deze jaargang in zee met Ömer Kaya (foto), terwijl Marco de Haas komend seizoen bij Essche Boys aan de slag gaat.

Kaya komt na vier succesvolle jaren over van eersteklasser ZSV uit Deurne. Hij was daarvoor trainer van RKDSV, SBC, Nieuwkuijk en Nemelaer. “De beslissing om te stoppen bij ZSV was een hele moeilijke, omdat het van beide kanten nog steeds erg goed klikte”, vertelt hij aan 073voetbal. “Na die bekendmaking is de carrousel snel gaan draaien. Ik ben op gesprek geweest bij verschillende clubs bij ons in de omgeving en ook rondom Eindhoven. Wilhelmina lag al snel op pole position en dat hebben ze tot de laatste ronde vastgehouden”, aldus de 56-jarige Vlijmenaar.

Kriebelde weer
De Haas was eerder hoofdtrainer bij GDC, JPS, ONI en Herovina. Al sinds 2015 had hij – om privéredenen – geen club meer onder zijn hoede. De 44-jarige Vlijmenaar was enige tijd voorzitter van Vlijmense Boys en is dit seizoen weer actief als assistent bij ONI. Het kriebelde om toch weer als eindverantwoordelijke aan de slag te gaan: “Essche Boys is voor mij een vergelijkbare club als ONI, waar ik mijn mooiste tijd heb beleefd. Klein, gemoedelijk, sfeervol en het heeft ook een aardig jonge en talentvolle groep spelers, die nog stappen kunnen maken. Ik zie er een uitdaging in om een stabiele vierdeklasser te worden, die op den duur een rol van betekenis kan gaan spelen in de competitie.”

In Esch tekende De Haas – toevallig in Wijk en Aalburg geboren en getogen – voor een seizoen, met van beide kanten de intentie om langer met elkaar door te gaan.

Geef een antwoord