‘Onze groep verandert snel in caféelftal’

HAAREN – De start was veelbelovend, met 7 punten uit de eerste 3 wedstrijden. Maar Nemelaer ging toch de winterstop in als middenmoter en daar is Bram Bergmans enigszins teleurgesteld over. “Maar hopelijk laat Markie Rutte ons snel weer potjes om het echt spelen, want dat heeft ons ‘caféelftal’ wel nodig”, vertelt de potige verdediger onder meer.

Bergmans is de laatste vier jaar basisspeler bij het eerste elftal van zijn club. Na de overgang vanuit de jeugd maakte hij eerst zijn minuten in het tweede. Daarna volgden veelal invalbeurten bij het vlaggenschip en tegenwoordig is hij de vaste rechtervleugelverdediger van die ploeg. “Een echt vriendenteam. Vooral veel plezier maken, en daarbij nog goed presteren. Dat maakt het altijd gezellig om op de club te zijn.”

Afhankelijk
Ieder seizoen gaat Nemelaer wel voor een periode, maar hoewel er even hoop was op meer, ging de eerste prijs van het seizoen ruim aan de Haarense neus voorbij. Bergmans is dan ook niet echt tevreden over de eerste seizoenshelft: “Aan het begin van het jaar willen we altijd meer met ons clubje. We zijn met onze selectie alleen afhankelijk van een aantal sterkhouders. Als die wegvallen, moeten we terugvallen op de eigen jeugd. En dat heeft dan even tijd nodig, voor die er staan en dat ook over een langere tijd kunnen vast houden. Wel sluit er steeds meer jeugd aan en veel daarvan weten het niveau aardig aan te tikken. Dat is wel mooi om te zien.”

Fanatiek baasje
Zelf schuwt Bergmans het duel niet. “Dat zit toch beetje in het spel opgesloten van een rechtsback”, lacht hij. “We gooien er altijd veel strijd in. En dan loop je af en toe wel eens tegen een kaartje aan. Vaak onterecht trouwens.”

Voorlopig wordt er even weinig gestreden. Tijdens deze lockdown zit er weinig anders op dan hopen op meer succes als het voetballen weer hervat wordt. “We proberen maar op alternatieve manieren fit te blijven. En hopen dat Markie Rutte ons snel weer potjes om het echt laat spelen. Want je merkt dat onze groep die motivatie nodig heeft, anders verandert het soms toch snel in een ‘caféelftal’, zoals onze Theo dan altijd roept”, lacht Bergmans over coach Van Geffen. “Een fanatiek baasje, die trainer van ons. Maar goed dat die nog een jaar verlengd heeft, want zowel wij als hij zelf denken dat er nog wat leuks in het elftal zit.”

Foto’s: Ruud Schobbers

Geef een antwoord