Verlenging trainers DSC en Boxtel

KERKDRIEL/BOXTEL – Bij zowel DSC als RKSV Boxtel verandert er weinig, richting het nieuwe seizoen. Robin Verheijden (foto) gaat ook na de zomer gewoon door bij de derdeklasser en clubman Frank van Oers blijft eveneens aan bij Boc. “Echt zorgen dat we in de 4e klasse blijven.”

Het kader van DSC is tevreden met de eerst maanden van Verheijden, die bij de club debuteert als hoofdtrainer: “We zijn tien jaar geleden gestart met een jeugdbeleidsplan, met een duidelijke visie. De eerste lichtingen daarvan stromen inmiddels in bij de selectie. Voor Robin een mooie uitdaging om dat werk voort te zetten”, vertelt Tom de Vaan, namens technische zaken van DSC.

“Er is een goede klik tussen de groep en Robin. De resultaten bevestigen dat nog niet, maar dat komt vanzelf wel weer. Door de coronaperikelen, met geblesseerde en half fitte spelers, verloopt het inpassen van jeugdspelers wat moeizamer. Robin heeft daardoor nog niet zijn stempel op de groep kunnen drukken. Ook het stoppen van keeper Tom van Geffen, die naast zijn meer dan gemiddelde kwaliteiten ook met zijn ervaring en persoonlijkheid een belangrijke rol had in het groepsproces, is een behoorlijke aderlating. Maar wie de jeugd heeft, heeft ook de toekomst. Mede daarom is Robin op dit moment de ideale trainer voor DSC.”

Leuke voetballers
Van Oers stroomde in de zomer van 2019 als assistent door naar het hoofdtrainerschap bij Boxtel. De voormalig eerste elftalspeler moest volledig opnieuw beginnen, maar met een piepjonge selectie doet hij het al een aantal jaren prima. “Maar helaas hebben we er nog geen een afgemaakt”, zegt hij tegen 073voetbal. “We krijgen er volgend seizoen weer best wat jongens bij uit de JO19. Daar staan echt leuke voetballers bij. De concurrentie zal groter worden, dus moeten we er dit jaar echt voor zorgen dat we in de 4e klasse blijven. Als het seizoen tenminste afgemaakt kan worden.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie