Elf vragen aan… Kevin van Emmerik

DEN DUNGEN – Onlangs tekende Kevin van Emmerik voor een seizoen bij bij RKVV Den Dungen. Hij blijft zeker tot medio 2023 actief bij de club die hem 2,5 jaar geleden liet debuteren als hoofdtrainer. Een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met de pas 33-jarige oefenmeester.

Naam: Kevin van Emmerik.
Geboren: Op 4 augustus 1988 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Den Dungen, lid sinds 1996 ongeveer. Op een jaartje RKDVC na (waar ik assistent-trainer was) ben ik ook altijd bij de club betrokken geweest.
Positie: Het was vroeger al vrij snel duidelijk dat ik ergens achterin moest spelen, waarbij zo min mogelijk techniek om de hoek kwam kijken. Laatste man of voorstopper stond ik altijd. De laatste 12 jaar sta ik langs de zijlijn als trainer.
Dagelijks leven: Ik werk als accountmanager bij Transport Automotive Network Systems in Eindhoven. Sinds anderhalf jaar woon ik samen met mijn vriendin in Deurne. We zijn zoekende naar een huis in Den Dungen, maar dat valt tegen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Zoals de spelers zeggen, ben ik een mensen-mens. Ik probeer tussen de groep te staan, laat ze zelf zoveel mogelijk nadenken en zorg met hun input voor een duidelijk plan.
 2. Kunst- of natuurgras: Zeker kunstgras. Altijd trainen en wedstrijden spelen en nooit gezeur dat het veld slecht is of dat er een polletje in de weg zat.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Puma’s. Niks tegen een kleurtje, maar als speler keek ik al teveel naar de bal in plaats van vooruit, laat staan als ik gekleurde schoenen aan had.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind de thuistenues van Trinitas en SCG’18 er wel goed uit zien. Als je kijkt naar het mooiste veld om op te spelen, dan ga ik voor onze Gestelse buren. Een mooie ambiance om daar te spelen. Qua kantine kan ik niet kiezen, als we ergens heen gaan zorgen we zelf wel voor een goede sfeer.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er twee. Allereerst het kampioenschap met de B1 van Den Dungen, ruim voor het einde. Een prachtige ploeg hadden we toen. En die andere was met het tweede. We speelden de finale tegen degradatie thuis tegen Taxandria en stonden met nog tien minuten te spelen met 0-3 achter. Toen maakten we er nog drie en kregen we een verlenging, die wonnen we uiteindelijk met 5-4.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Behalve dat ik zelf al vroeg moest stoppen met voetballen, heb ik gelukkig niet veel sportieve dieptepunten gehad. In mijn tijd als trainer van het tweede blunderde ik wel eens door op een zondag te laat te komen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Die hebben we wel een aantal. Zo hebben we zelf een piano op de kop getikt, zodat Rens Broeren wekelijks zijn optreden van The Piano Man kan doen. Loek (van Grinsven, red.) presteert het om elke wedstrijd minimaal één akka erin te gooien en Luuk (van Loon, red.) is de zelfbenoemde ‘Legend’. Op één staat onze teamleider Henry van Herwaarden. Die staat liever op de tafel dan op de grond en zorgt met zijn optredens en energie voor de nodige sfeer. Bij de Kruisstraat, Schadewijk, Margriet en vast nog wel meer clubs weten ze wel wie ik bedoel. Eervolle vermeldingen voor mijn fanatieke nichtje Benthe (9 jaar) die – wanneer de wedstrijd het toelaat – samen met mijn broer Wesley (assistent-trainer, red.) bij ons op de bank mag zitten. Mooi om dat te kunnen doen.
 8. Voetbalhumor: Met het tweede speelden we een jaar of zes geleden een keer uit bij Beerse Boys. Die oude, bruine kantine daar is prachtig. We hebben er de boel op z’n kop gezet, maar het liep op zijn einde en we moesten toch een keer naar huis. Uiteindelijk kropen we – met shirts en sjaals van Beerse Boys en de Bocht’80 – van de bar naar buiten met een man of tien. Vervolgens kwamen we er achter dat we ondertussen nog maar één auto hadden en ook maar één iemand die überhaupt nog kon rijden. Toen zijn er een stuk of zes ‘met tegenzin’ terug naar binnen gegaan en is Davey de Veer een keer of drie op en neer gereden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Weer een keer een seizoen afmaken, dat zou fijn zijn. En natuurlijk met deze club promoveren naar de 2e klasse.
 10. Beste spelers uit de regio: Kay van den Boogaard en Melvin van Gestel, allebei voormalig OJC en nu spelend bij WNC. Knap wat die Dungense jongens presteren. Kay heb ik zelf, hopelijk niet voor het laatst, nog zien spelen bij Den Dungen. Melvin helaas nog niet.
 11. Opvallendste regioclub: Schijndel en Avanti. Ze presteren goed, hebben een jonge selectie en doen het vooral met eigen spelers. Daar hou ik wel van. Wij zijn zelf vergelijkbaar met die twee clubs. We hebben een paar punten minder natuurlijk, maar dat gaan we hopelijk nog goedmaken.

Geef een antwoord