Wereldreiziger in de provincie

ROSMALEN – Een van de spelers die afgelopen zomer kwam aanwaaien bij RKKSV is Kaj de Visser. De 32-jarige voormalig topscorer van Schijndel meldde zichzelf in de Kruisstraat. “Ik ben in een warm bad terechtgekomen”, vertelt de tegenwoordige laatste man onder meer. “De resultaten vallen nog tegen, maar na de winterstop gaan we knallen.”

Een ‘wereldreiziger in de provincie’ noemt De Visser zichzelf aan het begin van het interview, met een grote glimlach op zijn gezicht. “Ik woon tegenwoordig in Nuland en Kruisstraat is lekker dicht bij huis”, legt hij de toch wel opmerkelijke transfer kort en krachtig uit. “Het bevalt me heel goed. Het is een warme club, maar het voetballen laat nog te wensen over, haha. We hadden er meer van verwacht, maar dat komt er nog niet uit.”

Scorende spits
De man die een halfjaar geleden papa werd, scoorde ooit aan de lopende band bij Schijndel. Hij stond ook bij SCG’18 – tijdens een eerder, tegenvallend, avontuur – in de punt. Maar bij RKKSV is De Visser in de laatste linie beland. “Achterin staat het gewoon goed, hoor. Al zul je dat niet zeggen, met het aantal nederlagen en tegendoelpunten. We missen voorin juist iets. Een scorende spits.” Die leek Kruisstraat aan het begin van het seizoen juist drie binnengehaald te hebben. “Ja, en nu hebben we er dus geen een”, lacht De Visser. “Ik zelf? Nee, ik sta achterin wel goed, vind ik. Maar mocht Ramon (van Rixtel, trainer, red.) me daar nodig hebben, dan kan er over gepraat worden.”

De verschillen zijn groot tussen zijn voormalige en huidige club. “Je kunt het niet vergelijken”, zegt De Visser. “Schijndel is veel groter. Daar is het makkelijker schuiven qua spelers.” Toch heeft RKKSV hem ook op sommige vlakken verrast: “Dat het een gezellige club is, waar nog veel voetbal in zit. En als alles mee zit, zoals tegen Wilhelmina, dan gaan we voor elkaar door het vuur. Ook iets negatiefs? Wanneer het niet loopt, gaan de koppies soms te snel hangen, maar daar zullen meer clubs last van hebben.”

Heilig overtuigd
Als hij eerlijk is, vindt de routinier het wel lekker dat het al een tijdje winterstop is. “En daarna gaan we knallen”, zegt hij erbij. “Op deze positie op de ranglijst horen wij in ieder geval niet te staan. We horen bij de top-5, daar ben ik heilig van overtuigd. Het loopt gewoon nog niet zoals we willen, maar het zit er zeker wel in. Als we de neuzen dezelfde kant op krijgen, dan gaan wij bovenin eindigen. Maar dan hebben we iedereen nodig.”

Foto: Annie Sterks

Geef een antwoord