‘Eind januari, begin februari weer competitie’

DEN BOSCH – In navolging van de coronaversoepelingen heeft de KNVB gemeld dat het zich richt op eind januari of begin februari voor wat betreft de hervatting van de amateurcompetities. Na het volgende meetmoment, dinsdag 25 januari, wordt er meer bekendgemaakt over de opgestelde scenario’s.

‘We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie’, aldus de KNVB. ‘Iedereen kan weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn. Daar zetten we op in, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen.’

Eerste stap
Op dinsdag 25 januari volgt een nieuwe persconferentie, met hopelijk weer extra versoepelingen. Tot die tijd is sporten zowel binnen als buiten weer toegestaan. Voor alle leeftijden, op elk moment van de dag. Het gaat dan voorlopig wel alleen om trainingen en onderlinge wedstrijden, binnen de eigen club, zonder publiek, maar de eerste stap is alvast gezet.

  • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen (kleedkamers, toiletten).
  • Sportkantines mogen alleen open voor afhaal.
  • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open.
  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • Anderhalve meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord