Voorlopig toch enkel onderling voetballen

DEN BOSCH – Volgens ingewijde bronnen zou er vanavond grotendeels groen licht komen voor de (voetbal)sport. Dat bleek echter slechts deels waarheid. Zowel binnen – in de sportschool – als buiten op het veld is het vanaf morgen wel weer toegestaan om te sporten. Maar wedstrijden tegen externe teams, laat staan het hervatten van de competitie, is nog uit den boze.

Landelijke media repten over volledige hervatting van de amateursport, maar zover komt het dus (nog) niet. Er komt wel ‘veel meer ruimte voor de sport’, aldus minister-president Rutte. Sporten wordt zelfs aangemoedigd. Het is daarom zowel binnen als buiten weer toegestaan, op elk moment van de dag. Het gaat dan voorlopig wel alleen om trainingen en onderlinge wedstrijden, binnen de eigen club. En dit alles zonder publiek.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord