Trainers weg na weinig gelukkig huwelijk

DEN BOSCH – Binnen onze regio is het al even rustig op trainersgebied. Net daar buiten hebben twee bekende namen echter te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een andere club. Zowel Hans Lathouwers als Carlo Vorstenbosch dienen aan het einde van het seizoen te vertrekken bij hun werkgever.

Lathouwers stapte medio 2020 in bij eersteklasser Rhode. De voormalig trainer van Alem, Haarsteeg, Emplina, RKDVC, Schijndel, BVV en DVG moet de strijd na twee onderbroken seizoenen al staken. “Het is voor Rhode wenselijk om het volgend seizoen te gaan starten met een andere trainer”, zo meldt de club bij monde van voorzitter Ad van Acht. Lathouwers zegt het zelf jammer dat vinden dat hij geen normaal seizoen heeft kunnen draaien bij Rhode. “Dat had ik graag wel gedaan. Maar ik wil het lopende seizoen goed afsluiten. We gaan er alles aan doen om in de 1e klasse te blijven en ik wil graag ook jonge aanwas een kans gaan geven in het eerste elftal.”

1 uit 9
Voor Vorstenbosch (foto) eindigt het huwelijk met Nijnsel nog eerder. De ronduit slecht presterende derdeklasser neemt al na één seizoen afscheid van de voormalig hoofdklasse-aanvaller. Vorstenbosch kwam afgelopen zomer over van ODC, waar hij werd opgevolgd door Piet Drijvers. Een groot succes is zijn verblijf in Nijnsel vooralsnog niet. Met pas 1 punt uit de eerste 9 competitiewedstrijden draagt de club de rode lantaarn in de 3e klasse D. ‘Dit gegeven staat niet aan de basis van het besluit. Het is met name lastig gebleken om de ambities van beide partijen op één lijn te krijgen’, aldus Nijnsel.

Geef een reactie