Het sein op groen: we mogen weer!

DEN BOSCH – De winterstop is na twee maanden gelukkig ten einde. Het kabinet heeft de nodige versoepelingen uitgesproken, met daarbij ook het toestaan van wedstrijden tegen teams van andere clubs. Met andere woorden: de competities kunnen weer opgepakt worden!

Bijna alles mag weer open tot 22.00 uur ‘s avonds. Alle sportwedstrijden (buiten eigen clubverband), zowel binnen als buiten, zijn ook weer toegestaan. Publiek is daarbij eveneens weer welkom. Wel geldt er nog een QR-verplichting in de kantines en kleedkamers. In alle publieke binnenruimtes is een vaste zitplaats verplicht.

Komend weekend alweer
Voor aanstaand weekend staat er alweer een volledig programma voor de B-categorie (alle niet-selectieteams) ingepland door de KNVB. De A-categorie (prestatief) begint volgende week, op 5 of 6 februari, weer met wedstrijden om de punten. Alle eerste elftallen en hoogste reserve- en jeugdteams kunnen komend weekeinde alweer ritme opdoen in een oefenwedstrijd.

Deze versoepelingen gelden voor de komende zes weken. Tussendoor is er, over drie weken, wel een weegmoment, om te kijken hoe het er dan voor staat. Het kabinet verwacht een nog grotere toename van besmettingen. Op dinsdag 8 maart besluit men opnieuw of er weer meer (of minder) kan.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie