De competitie wordt hervat: zaterdagvoetbal

DEN BOSCH – Volgende week begint het bal weer! We kijken in verschillende delen nog even terug en daarmee tegelijkertijd ook vooruit naar de tweede competitiehelft, waarop we zo lang hebben moeten wachten. Vandaag trappen we af met de zaterdagclubs. Hoe deden BLC, Nivo Sparta en OSC’45 het in de eerste maanden van het seizoen ook alweer?

Nivo Sparta
Na 9 wedstrijden vinden we Nivo Sparta terug in de subtop van de 1e klasse C. Voor de ploeg van Niels Blom is dat gewoon prima. In de beker werd overtuigend de tweede ronde bereikt, maar de start was met 5 punten uit evenveel wedstrijden niet al te best. Na de 3-0 zege op GRC’14 verloor Nivo Sparta echter alleen maar nog maar van Sliedrecht en dus is aan de huidige 6e plaats weinig af te doen. De uitblinker van de Bommelnaren lijkt ook dit jaar weer Frenk Schaap te zijn. Met 7 treffers is de captain en veruit meest geroutineerde speler van het stel de clubtopscorer en ook in de beker was hij al 5 keer succesvol. Bovendien was Schaap (op bovenstaande foto in duel met WNC’er Melvin van Gestel) al goed voor twee hattricks.

BLC
Een paar jaar ging het minder soepeltjes allemaal, maar BLC heeft weer de weg naar naar de top van de ranglijst gevonden. Achter het tot nu toe ongenaakbare GVV’63 is de club van Zuid de fiere nummer 2 van de 3e klasse D. Met drie nederlagen werd het kansloos uitgeschakeld in de districtsbeker en ook de eerste competitiewedstrijd werd verloren van Schelluinen. Maar in de 8 duels die volgden, werd enkel nog maar van GDC verloren. Wie had dat verwacht nadat Danny Otterloo, een nieuwe en onbekende trainer, het overnam van John Huisman? De verwachtingen zijn minstens een periodetitel. Piet Vollebergh (hierboven op de foto) maakte er deze competitie 4. Niels Nagtzaam is met 9 doelpunten de topschutter van BLC, maar hij is er voorlopig niet bij. Na een wel heel erg late polsoperatie moet de snelle buitenspeler de komende tijd aan de kant blijven. Sowieso vreest Otterloo veel blessures. “Want deze voorbereiding is wel heel erg kort. En dan ook nog met een onvolledig team.”

OSC’45
Het zaterdagvoetbal is voor de Orthenaren tot nu toe een tegenvaller. In een competitie met vrijwel allemaal nieuwe zaterdagteams is de ploeg van Jeroen Beekwilder hekkensluiter met slechts 3 punten. Die werden behaald na een 4-1 zege op FC Drunen, dat ook pas 3 punten heeft. Het kalenderjaar werd afgesloten met een beschamende 11-1 nederlaag tegen het zaterdagteam van TOP. Een ding is zeker: OSC’45 maakt een moeilijk seizoen door. In het zaterdagvoetbal gelden toch andere wetten. Maar groot respect voor trainer Beekwilder, die toch wekelijks probeert een representatief elftal op de been te brengen. Voor komende weekend lukt dat niet. OSC zou zondag eigenlijk tegen Ruwaard oefenen, maar beide clubs hebben teveel afwezigen wegens… corona.

Foto’s: Marco Oomen | Jan Verhoeven

Geef een antwoord