De competitie wordt hervat: 3e klasse C (2)

DEN BOSCH – Gisteren belichtten we de vijf hoogst geplaatste regioploegen uit de 3e klasse C. Vandaag de vijf onderste 073-clubs van de ranglijst. Voor ODC, BMC en DSC lijkt het billenknijpen te worden, de komende maanden. Ook het nog zo goed gestarte SCG’18 moet oppassen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Voor Alem kan het nog alle kanten op. De ploeg van Ben Hoek wisselt goede resultaten af met hele slechte. We nemen ze alle vijf onder de loep:

ODC
Misschien verraste ODC menigeen toen Piet Drijvers vorig jaar als nieuwe trainer werd aangesteld. Drijvers bracht immers Nemelaer en Oirschot Vooruit tot historische hoogte (de 1e klasse) en misschien waren daarom de verwachtingen, voor de buitenwacht, ook wel hoog. Maar insiders wisten wel beter. De selectie van de tricolores onderging een behoorlijke verjonging. Veel routiniers gingen lager voetballen en de nodige spelers uit de JO19 maakten de overstap naar het eerste. Mede daardoor vallen de resultaten nog wat tegen. Pas op 18 november kon ODC – tegen BMC – de eerste zege (en enige tot nu toe) noteren. Matchwinner was Stijn Smulders (foto), die met 2 treffers clubtopscorer is. Klopt helemaal, dat klinkt nog niet echt geweldig. Maar goed, de geschiedenis van de laatste jaren leert dat ODC wel vaak minder begint en daarna nog goed eindigt, dus wie weet.

BMC
Het lijkt wederom niet het seizoen van BMC te gaan worden. Twee jaar geleden stond de club al op degraderen, maar werden de Berlicummers gered door de coronastop. Afgelopen seizoen ging het, drie nederlagen uit evenveel duels, niet veel beter. En ook nu bivakkeert BMC in de onderste regionen. Het deelt met FC Schadewijk en ODC de 11e plek, met 5 punten uit 8 wedstrijden. BMC won alleen de eerste competitiewedstrijd tegen DVG, speelde daarna gelijk tegen Schadewijk, waarna het vijf keer op rij verloor. Bram van der Doelen, Joost Mathijssen, Loic Kengawe en Thijs Govers waren verantwoordelijk voor de enige 4 ccompetitietreffers van BMC, wat de laatste pot voor de winterstop nog gelijkspeelde tegen Margriet, maar in de tweede seizoenshelft beter voor de dag zal moeten komen. Want met deze resultaten moet het toch weer vrezen voor de 4e klasse.

DSC
Voor DSC valt het seizoen tot nu toe tegen. Met 6 punten uit 9 duels staat het slechts 10e en het moest al de nodige dompers incasseren. In eigen huis werd er met 4-0 verloren van SCG’18 en ook buurman Alem won in Kerkdriel. Tegen het nog puntloze RKTVC werd met 0-0 gelijkgespeeld, maar het dieptepunt volgde in Geffen, waar DSC met maar liefst 9-2 onderuit ging tegen Nooit Gedacht. De club uit Kerkdriel won enkel (met 4-1) van DVG en speelde ook tegen mede-laagvlieger ODC doelpuntloos gelijk. Talent Roy van Beurden (foto) scoorde er aan het begin van het seizoen nog lustig op los, maar staat al even op 6 doelpunten. Kan hij zijn vizier weer op scherp krijgen?

SCG’18
Het wil nog niet bepaald lukken in de 3e klasse, voor de nieuwe Gestelse fusieclub. In het debuutseizoen eindigde het als 9e en daarna noteerde SCG’18 een 12e en 11e eindklassering. Ook nu staat het slechts 9e. De formatie van Koen Wissing startte de competitie nog sterk, met 8 punten uit 4 duels, maar daarna verloor het 4 competitiewedstrijden op rij – en ook in de beker van Emplina – zonder ook maar één doelpunt te maken. “In die reeks tegen sterke ploegen hebben we tegen iedereen scoringskansen gehad, maar die niet benutten”, aldus Wissing. “Als we bijvoorbeeld de honderd procent kans tegen Schijndel hadden gemaakt, waren we je op voorsprong gekomen, in plaats van de 1-0 tegen, twee minuten later.” Het is dus heel simpel: het zal na de winterstop beter moeten.

Alem
Nieuwkomer in de 3e klasse C is Alem, wat (op aanvraag) naar het niveau promoveerde waar het 30 jaar geleden voor het laatst speelde. Met een veelbelovende, jonge groep wilde de club aan de Maas verrassen en dat deed het vorig seizoen al met onder meer een knappe zege op bezoek bij FC Engelen. Ook deze jaargang deed Alem het tot nu toe prima. In het openingsweekend was Nooit Gedacht te sterk, maar daarna werd er 4 keer op rij gewonnen. Met name de 8-2 tegen RKTVC viel op en zéker de 3-2 winst op buurman DSC zal tellen in het dorp.

Na die zege won Alem echter alleen nog maar van Schadewijk. De ploeg van trainer Ben Hoek verloor dik van de beide Schijndelse clubs en ook Den Dungen bleek een maatje te groot. Met een 6e plaats na 9 wedstrijden is het wisselvallige Alem nog wel op weg naar de beste seizoensprestatie ooit. En de club kan, gezien de gemiddelde leeftijd, nog wel even vooruit met dit elftal. Mats Steenbekkers, een van de vele talenten uit eigen gelederen, is met 8 doelpunten op dit moment een van de topscorers van de 3e klasse C.

Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord