De competitie wordt hervat: 2e klasse

DEN BOSCH – Real Lunet en EVVC zijn met een moeizaam seizoen bezig. Zij moeten er de komende maanden alles aan doen om het degradatiespook onder zich te houden. Dorpsclub Helvoirt doet het met eigen jongens goed en neemt een middenmootplaats in. Dan hebben we nog het jonge Emplina, dat ook dit seizoen uitstekend presteert, en kampioenskandidaat CHC. Nu zondag de competitie wordt hervat, nemen we de eerste helft nog even onder de loep.

CHC
Voor CHC was de doelstelling van dit seizoen helder: kampioen worden. Met spelers als Wesley Meeuwsen, Anouar en Younes Hadouir in de gelederen, kwamen daar ook nog Jean-Claude van Aanholt en Frank van der Struijk bij. Maar toch is de uitblinker een speler uit de eigen gelederen, want de nog maar 20-jarige Mouad Hassan (foto onder) is met 9 treffers de topscorer van de Schutskamp-ploeg. Na 8 duels vinden we de ploeg van Fatah Hadouir met 17 punten op de 3e plek, achter SVSSS, dat één punt en duel meer heeft, en Volharding, dat een beter doelsaldo heeft.

Emplina
Emplina maakt ook deel uit van de brede top van de 2e klasse F. Na het plotselinge vertrek van William van Overbeek naar FC Den Bosch, heeft de nieuwe trainer Jeroen van Bezouwen de lijn kunnen doortrekken, kunnen we wel zeggen. Het staat immers, samen met CHC, gedeeld 2e met 17 punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Emplina verloor alleen van Volharding en de laatste wedstrijd, van Prinses Irene van oud-trainer Erik Meulendijk. Ook werd knap gewonnen van CHC. In de beker gaat het tot nu toe eveneens prima; in de derde ronde is Uno Animo de tegenstander. Met 9 doelpunten is Teun de Bresser (foto bovenaan) de overduidelijke clubtopscorer. Hij was al goed voor twee hattricks (tegen EVVC en Real Lunet).

EVVC
In Vinkel begonnen ze het seizoen behoorlijk gehavend en met 4 nederlagen. Wéér 4 duels later zijn de nodige vaste, bekende krachten weer terug en dat was ook in de resultaten te zien: 2 zeges, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Tussen 2015 en 2018 deed EVVC steeds mee voor een plek in de 1e klasse, maar in 2019 dreigde degradatie. Via een zenuwslopende nacompetitie handhaafde het zich, waarna een 6e plaats volgde. Nu staat het 11e, maar het gevoel dat men het tweedeklasserschap opnieuw kan verlengen is, nu de groep weer compleet is, ongetwijfeld aanwezig. Zondag wacht een zware opgave: de uitwedstrijd tegen titelkandidaat CHC.

Helvoirt
Voor Helvoirt is dit alweer het negende seizoen op dit voor de club ongekende niveau. Het heeft zelfs al een aantal keren mogen spelen voor een plek in de 1e klasse. Komt er een tiende seizoen op rij 2e klasse bij? Na 8 wedstrijden is Helvoirt middenmoter, met 12 uit 8. Na een start met twee zeges op EVVC en Venhorst volgden twee ruime nederlagen tegen DAW Schaijk en Volharding en daarna drie gelijke spelen. De laatste wedstrijd, tegen Real Lunet, werd weer (met 4-2) winnend afgesloten. Zondag gaat men op bezoek bij Vianen Vooruit.

Real Lunet
In Vught had men ongetwijfeld een andere positie op de ranglijst in gedachten. De 12e plek na 9 duels is niet wat we de laatste jaren van Real Lunet gewend zijn. Hoewel het afscheid nam van veel ervaren spelers en er jonge jongens uit de eigen gelederen voor terugkwamen, werd er toch wel verwacht dat de middenmoot minimaal haalbaar moest zijn. Aan doelpunten geen gebrek bij Real. Immers, het scoorde al 19 keer. Dat is meer dan de middenmoters in deze 2e klasse, maar 27 tegendoelpunten is juist het hoogste aantal van deze competitie. Het seizoen begon met een knappe 2-2 tegen Volharding, maar daarna werd 4 keer op rij verloren. Op een doordeweekse avond werd tegen Vianen pas de eerste zege geboekt en ook de laatste wedstrijd, tegen Venhorst, werd overtuigend gewonnen. Enes Sonay (foto onder), die op jonge leeftijd ook al veel voor BVV speelde, is met 9 doelpunten topscorer van de competitie, samen met Emplina-aanvaller De Bresser en CHC’er Mouad Hassan.

Foto’s: Gerald van Zanten | Thijs Meeuwsen

Geef een reactie