Rentree Frank Kusters bij Nijnsel

DEN BOSCH – Frank Kusters is binnenkort terug als oefenmeester in het regionale amateurvoetbal. De 60-jarige Bosschenaar vertelde anderhalf jaar geleden nog dat hij het (na 21 seizoenen) mooi geweest vond, maar de honger naar de bal blijkt ook bij hem te groot. Komende zomer stapt de ervaren coach in bij Nijnsel.

Kusters stopte omdat hij het moeilijk kon combineren met zijn werk in Utrecht. “Amsterdam zou de nieuwe standplaats worden, maar dat werd uiteindelijk toch Den Bosch”, vertelt hij nu. “Dat scheelt veel tijd, qua haasten op trainingsavonden. Daar komt bij dat ik de afgelopen anderhalf jaar veel lichamelijke ongemakken heb gehad. Door de corona zat ik 9 á 10 uur per dag thuis achter de computer en bewoog ik weinig, terwijl ik gewend was om iedere dins- en donderdagavond op het veld te staan.”

Na TGG, Den Dungen, Nevelo, Oirschot Vooruit, SCI, BLC, OSC’45, MVV’58, Herpinia en ONI komt er dus een nieuw hoofdstuk bij voor Kusters, die aan de slag gaat in een regio waar hij eigenlijk nog nooit werkte: “Het begon weer te kriebelen en Nijnsel is een echte dorpsclub, die heel enthousiast reageerde. De klik was er meteen. Ik had het artikel over ‘het DNA van Nijnsel’ op jullie site gelezen en kende de club nog van de nacompetitie. Met mijn toenmalige club Herpinia wonnen we de halve finale van ze. Vanaf augustus ga ik er met frisse moed aan de slag.”

Geef een antwoord