Empel haalt bij Roda, Nivo, Haarsteeg, Wilhelmina

EMPEL – Nadat Emplina eerder bekendmaakte dat het gros van de huidige selectie de club trouw blijft, zijn er nu ook een aantal versterkingen gepresenteerd. De tweedeklasser heeft verschillende bekende namen ‘geshopt’ bij Wilhelmina, Haarsteeg, Roda Boys en Nivo Sparta.

Middenvelder Jeroen de Jong (25) komt over van Wilhelmina, de talentvolle centrale verdediger Gijs Douma (21) maakt de overstap van Haarsteeg, Kay Huijgens (25, foto) verlaat Roda Boys voor Emplina en ook Thomas van der Horst (24), nu nog actief in Zaltbommel, keert terug op sportpark Empel-Zuid. “Met het stoppen van een aantal spelers, zoals elk jaar wel gebeurt, is het top dat we jongens terug krijgen en met extra kwaliteit kunnen toevoegen”, aldus een blije Jeroen van Bezouwen.

Energie van
De trainer staat er versteld van dat spelers hem zelf bellen om bij Emplina te mogen komen voetballen. “Zelfs jongens die veel hoger spelen. Er wordt geen euro betaald, zoals iedereen weet, maar ik moet gewoon nee verkopen. De afgelopen tijd heb ik verschillende jeugdspelers in laten vallen en zelfs in de basis opgesteld. Daar krijg ik veel energie van. Maar ik snap het wel. Empel is gewoon een super leuke club. We proberen aanvallend voetbal te spelen en jonge jongens denken, omdat ik in verleden hoger heb getraind, dat dit een mooie tussenstap voor ze kan zijn.”

Emplina heeft na Mo Johri en Youri Vughts ook Amin Kabbouti en Luuk de Laat van JO19-1 en Bo van der Windt (JO17-1) per direct toegevoegd aan het eerste elftal. In het nieuwe seizoen zullen ze volledig onderdeel worden van de selectie.

Foto: Gerald van Zanten