Nulandia in rouw na overlijden leider

NULAND – Terwijl iedereen uitkeek naar de thuiswedstrijd tegen Maliskamp, denkt helemaal niemand bij Nulandia dit weekend aan voetballen. Erik van der Sangen (60), een prominent lid van de vereniging, overleed zaterdagochtend plotseling en bracht de club in diepe rouw.

Van der Sangen was een van de drijvende krachten binnen Nulandia. Hij was actief als grensrechter en later als leider van het eerste elftal, waarin zijn zoon Teun voetbalt, maar zette zich in voor de hele club. Hij was de kartrekker binnen de activiteitencommissie, organiseerde heel wat gezellige donderdagavonden in de kantine, en nam het initiatief voor de Maasdonk Cup. Donderdag was hij nog gewoon aanwezig bij de wedstrijd tegen VCB, een avond later ging hij met een delegatie van Nulandia bowlen, maar de volgende dag gaf zijn lichaam het plotseling op.

Uit respect heeft Nulandia besloten alle wedstrijden van dit weekend af te gelasten. De kantine is zondag wel geopend, van 12.00 tot 14.00 uur, voor degenen die samen willen komen.