‘Vlijmen was en is geen titelfavoriet’

VLIJMEN – Daar waar het seizoen tot dusverre zo crescendo verliep, lijkt er plotseling een kink in de kabel gekomen bij Vlijmense Boys. De tot vorige week nog ongeslagen ploeg verloor in drie dagen tijd twee keer en ziet dat de achtervolgers in de 3e klasse D tot op de hielen zijn genaderd. “Ik blijf het zeggen, we waren en zijn geen titelfavoriet”, bagatelliseert Matthew van Dommelen de situatie.

Twee weken geleden was er al het gelijkspel in de derby tegen Nieuwkuijk (1-1), afgelopen donderdag volgde de eerste nederlaag (0-1 tegen Trinitas) en zondag ging Vlijmen ook onderuit tegen buurman Haarsteeg (1-2). Een uitmuntende reeks, waarin de derdeklasser 13 competitiewedstrijden op rij ongeslagen bleef, kwam daarmee ten einde. “Dit zat er een keer aan te komen”, reageert Van Dommelen droogjes.

De doelman van Vlijmense Boys denkt dat zijn club misschien wel een beetje boven haar stand heeft geleefd: “We regen de overwinningen inderdaad aaneen, maar ik blijf het zeggen: we waren en zijn geen titelfavoriet. Het is maandenlang super goed gegaan, boven verwachting goed zelfs. En ook dik verdiend, hoor. De meeste goals voor, de minste tegen. We hopen al jaren op een periodetitel, maar dat we er nu zó goed voor staan, dat hadden we zelf ook niet verwacht. Onze ploeg is volwassener en ouder geworden en gelukkig komt dat er nu allemaal goed uit. Weliswaar valt het kwartje af en toe net goed, maar dat is bij de concurrenten natuurlijk ook zo.”

Versterkingen
Volgend jaar wordt Vlijmense Boys er alleen maar sterker op, laat Van Dommelen uit zijn mond vallen. Er zijn versterkingen op komst, zo meldt hij: “Soufiane Bakkali, de oudere broer van Ayoub, komt terug en Coen Burg – keeper van Be Ready – ook. Verder komt Wesley van der Voort terug na zijn stage in Barcelona en Djani de Wit, ie nu bij Nieuwkuijk speelt, komt ook weer in Vlijmen voetballen. En dan lopen er nog gesprekken met spelers van andere clubs, maar die zijn nog niet bevestigd.”

Met name de komst van Burg klinkt ons opvallend in de oren. Moet Van Dommelen niet oppassen voor zijn plek? “Nou, ik heb eerlijk gezegd mijn zinnen gezet op een vertrek naar een andere club”, reageert hij wederom met alle overtuiging. “In het verleden heb ik al een aantal clubs afgewezen, maar ik ben er nu klaar voor om de stap hogerop te maken. 27, mooie leeftijd daarvoor. Nee, er heeft zich nu nog niemand gemeld, maar ik heb wel bij Vlijmen aangegeven dat ik mijn heil elders ga zoeken.”

Iedereen ja
De spelersgesprekken zijn momenteel in volle gang, vertrouwt Van Dommelen ons tot slot toe. “En iedereen heeft al ja gezegd tegen Vlijmen, behalve ik dan. Maar eerst gaan we dit seizoen nog maar eens afmaken. Engelen, Gilze – waar we zondag op bezoek gaan – en Waspik zijn terug in de race, maar het lijkt me fantastisch om met Vlijmen kampioen te worden. Zo’n kleine club, in vergelijking met de andere clubs in de regio. Dat zou een geweldig afscheid betekenen.”

Foto’s: Arjan van Dongen