‘Heel mooi als we hoofdklasse gaan spelen’

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL – Volgend seizoen is Rob Goesten niet meer in Bommelse dienst, maar keept hij bij WNC. De 23-jarige Ammerzodenaar, tegenwoordig woonachtig in het centrum van Den Bosch, verruilt Nivo Sparta voor de concurrent uit Waardenburg en hoopt met zijn nieuwe club naar de hoofdklasse te gaan.

“Ik ben begonnen bij Jan van Arckel, op m’n negende naar Willem II/RKC gegaan en vervolgens via de jeugd van FC Den Bosch en Nivo Sparta bij de selectie terecht gekomen”, vat Goesten zijn voorlopige carrière samen. “Ik keep hier nu al verschillende jaren in het eerste, met als hoogtepunt de promotie naar de 1e klasse. Maar ik heb altijd al de ambitie gehad om zo hoog mogelijk te spelen in het amateurvoetbal. WNC is voor mij daarom een mooie stap in de goede richting. Ze spelen verzorgd voetbal en doen mee bovenin de 1e klasse. Het zou heel mooi zijn als het lukt om dit jaar of volgend jaar met WNC in de hoofdklasse te gaan spelen.”

Wederzijds respect
Goesten maakte zijn debuut in het eerste elftal van Nivo al op zijn 17e. “Ik ben eerste keeper geweest van mijn 19e tot en met 21e. Daarna kwam corona en een kleine blessure.” Tom Stupers, afkomstig van Emplina, verdedigt momenteel het Bommelse doel. Goesten doet dat dus volgend seizoen bij WNC, waar zijn broer Giel (nu hoofdtrainer van Jan van Arckel) tot aan diens blessure ook een aantal jaar speelde. “Die heeft een hele leuke tijd gehad daar. Of het de rivaal van Nivo Sparta is? Haha, een klein beetje wel. Maar dat leeft wel wat minder dan vroeger, voor m’n gevoel. Nee, ik ben niet bang dat het me té kwalijk genomen wordt. Natuurlijk vinden ze het jammer, maar er is veel wederzijds respect tussen de club en mij. Ik zit hier natuurlijk ook al acht jaar, dus dan gun je elkaar wel het beste toe.”

Bij WNC wordt Goesten de opvolger van doelman Arjen Kaasjager, die vertrekt naar tweedeklasser Tricht, en Dick van Loon, die zich meer gaat richten op zijn studie. “Ik ben gehaald als eerste keeper”, besluit hij.

Foto: Marco Oomen