Elf vragen aan… Jordy Konings

ROSMALEN – Hij moet het tegenwoordig met name doen met invalbeurten, maar mag een echte Maliskamper genoemd worden. Jordy Konings gaat door het vuur voor de vierdeklasser, is een kind van de club en op weg naar zijn 250 wedstrijden voor het eerste elftal. Deze week beantwoordt hij onze ‘Elf vragen aan…’

Naam: Jordy Konings. Ik ben vernoemd naar Jordi Cruijff. Mijn ouders vonden Johan geen mooie naam, dus ben ik vernoemd naar zijn zoon.
Geboren: 3 april 1991 in Den Bosch.
Club(s): Al 31 jaar RKVV Maliskamp.
Positie(s): De afgelopen seizoenen heb ik op meerdere posities gestaan. Ik heb zelfs een oefenwedstrijd gekeept. Het liefst speel ik centraal achterin of in de spits.
Dagelijks leven: Ik werk al 10 jaar als productiemedewerker in een fabriek in Den Bosch en woon samen met Manon en onze drie kinderen in Rosmalen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn duelkracht en mijn crosspass van achteruit. En tijdens het trainen laat ik regelmatig zien dat ik nog scorend vermogen heb. Mijn zwakste punten zijn toch echt het praten tegen de scheids en medespelers en de laatste jaren mijn gewicht.
 2. Kunst- of natuurgras: Heel simpel, natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, ik ben niet zo van de kleurtjes.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Onze uitshirts, helemaal lichtblauw. En ik kies ook voor ons eigen sportpark. Het is maar klein, maar heeft een prachtige ligging in de bossen. Als je kijkt hoeveel wedstrijden wij de afgelopen jaren hebben gewonnen in de thuiswedstrijden, dan durf ik wel te zeggen dat de clubs niet graag bij ons voetballen.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie naar de 3e klasse onder Theo van Geffen. Ik kwam toen net bij de selectie en kreeg boven verwachting veel speelminuten. Via de nacompetitie promoveerden we toen naar de 3e klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik denk op mijn drie knieoperaties na dat het dan toch wel het degraderen is naar de 4e klasse. We gingen eruit door penalty’s.
 7. Opvallendste teamgenoot: Lauran de Bekker. Persoonlijk vind ik hem een van betere voetballers uit ons team en misschien wel van de 4e klasse. Maar wat er voor droge humor uit zijn mond komt, dat is niet met een pen te beschrijven. Ik hoop dat hij nog wat jaren doorgaat bij de Malis.
 8. Voetbalhumor: Onze assistent-trainer Ronald meldt zich nog wel eens af voor een training of wedstrijd. Meestal zegt hij dan dat ie ziek is of dat ie moet werken, maar toevallig speelt dan meestal Ajax of moet Max Verstappen rijden. De laatste keer had ie zichzelf een week lang afgemeld omdat anders de hond alleen thuis was… Je snapt wel dat wij dat niet geloven. Verder hebben we nog iemand in het team die al heel zijn voetbalcarrière rechtsbenig is, maar er vorig jaar achter kwam dat ie met links beter kan schieten.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil m’n 250e wedstrijd nog voetballen voor de Malis. Ik heb wat seizoenen gemist door blessures en in mijn carrière veel gele en rode kaarten gepakt. De laatste twee jaar speel ik maar weinig onder Willem van den Berg, maar volgend jaar een andere trainer, dus nieuwe kansen.
 10. Beste speler uit de regio: Ron van Boxtel. Vanaf de jeugd van FC Den Bosch is hij teruggekomen naar Maliskamp en daar voetbalt hij nog steeds. Dat noem je clubliefde. Ik ben er van overtuigd dat ie meer uit zijn carrière had kunnen halen, hij is bij ons nog elke wedstrijd belangrijk. Ik hoop m’n carrière met Ron af te kunnen maken. Ik heb al aantal keer gedacht aan stoppen, maar van zulke spelers kan ik alleen maar genieten. In het veld en vooral ook daarbuiten. Verder hebben wij binnen de club nog een talentvolle jongen; Jason van de Westelaken, keeper van het tweede. Hij traint elke week met ons mee en wat ik die jongen allemaal zie doen, is echt ongelofelijk.
 11. Opvallendste club: Emplina. In mijn eerste jaren bij de selectie speelden we altijd tegen Empel en dat waren leuke wedstrijden. Maar in de afgelopen tijd is die club gegroeid en opgestoomd naar de 2e klasse. Wij hopen al jaren dat dat ooit ook met ons gaat gebeuren. Onder Willem zijn we er heel dicht bij geweest om te promoveren en dit jaar doen we het ook goed. We staan op het moment bovenaan. Laten we het laatste seizoen van Willem maar goed afsluiten en promoveren naar de 3e klasse.
Foto’s: Jean-Marc van der Els

Geef een antwoord