Wedstrijd van de Week: SCG’18 – ODC

SINT MICHIELSGESTEL/BOXTEL – We gaan voor de wedstrijd van de week naar de kelder van de 3e klasse C. Daar kruisen zondag SCG’18 en ODC de degens. Een heuse degradatiekraker dus, waarop we vooruitblikken met SCG-keeper Dennis Schoenmaker en ODC-aanvoerder Sjoerd van Lokven.

SCG’18 is de nummer 11 van de ranglijst, met 14 punten uit 19 duels. Na een prima seizoenstart, zette het verval in en de laatste maanden werden bar weinig punten gehaald. “Af en toe een gelijkspel, maar dat is niet voldoende”, weet Schoenmaker. “Het valt ook niet altijd goed. Bal op de paal of tegen de lat. De komende 4 weken worden heel belangrijk voor ons. We hebben van de week een goed gesprek gehad met elkaar: de komende wedstrijden móeten we winnen, ondanks de grote ziekenboeg.”

ODC kent een moeizaam seizoen. Het heeft zelfs nog een punt minder dan SCG en staat, samen met BMC, op de voorlaatste plek. Ook voor hen is het dus alle zeilen bijzetten in deze slotfase van de competitie. “In het begin van het seizoen heb ik het al aangegeven: er zijn 7 of 8 basisspelers gestopt. We hebben een heel jong team, wat door de corona twee jaar A1 heeft overgeslagen en nul ervaring in het eerste heeft”, vertelt Sjoerd van Lokven, die eigenlijk zo’n beetje als enige routinier over is gebleven in het vlaggenschip. “We hadden dus al wel verwacht dat we niet zo hoog zouden staan als andere jaren, toen we altijd meededen voor promotie. Maar we hadden natuurlijk wel gehoopt hoger te staan dan nu.”

Eerste stap zetten
Bij SCG’18 staan ze beneden hun stand te voetballen, vindt Schoenmaker: “Vorige week, tegen Alem, speelden we goed en met vertrouwen. Helaas haalden we daar geen resultaat (2-1 verlies, red.), maar we moeten het wel meenemen naar zondag. Hopelijk kunnen we dan de eerste stap zetten, zodat we nacompetitie gaan ontlopen. Want met deze selectie horen we daar niet thuis.”

De goalie van de Gestelnaren aast op revanche: “Uit tegen ODC speelden we gelijk, terwijl we recht hadden op drie punten. Hopelijk kunnen we voor ons zondag, voor onze supporters en onszelf, eindelijk weer eens met een overwinning belonen.”

Maar ook ODC gaat ervoor, zegt Van Lokven: “Zij zitten ook een beetje in een mindere fase. En wij hebben genoeg talent, nu moeten we nog stabiel worden. We spelen telkens maar één goede helft, maar tegen Schadewijk en Zwaluw was het heel behoorlijk. Ik ken bij SCG genoeg jongens van de zaal (waarmee hij samen voetbalt bij ZVS/Bodemflex, red.), dus het zal sowieso een leuk potje worden.”

Historie
Vanaf 2018 – het oprichtingsjaar van SCG’18 – stonden beide clubs pas 3 keer tegenover elkaar. ODC won de tweede editie nipt en de andere twee ontmoetingen eindigden gelijk.

4 november 2018 (3e klasse C)
ODC – SCG’18 1-1
(Ido Pijnenburg – Sten van Vessem)

24 februari 2019 (3e klasse C)
SCG’18 – ODC 0-1
(Joep van der Meijden)

22 november 2020 (3e klasse C)
SCG’18 – ODC niet gespeeld

14 maart 2021 (3e klasse C)
ODC – SCG’18 niet gespeeld

17 oktober 2021 (3e klasse C)
ODC – SCG’18 2-2
(Sjoerd van Lokven, Max van Geene – Boyd van Dijk 2x)