Nulandia maakt eigen woorden waar

NULAND – “Wij willen niet op deze manier een klasse omhoog, we willen op sportief gebied promoveren.” Dat waren de woorden van Nulandia-trainer Marc van Delft twee jaar geleden, op de vraag of Nulandia – vanwege opengevallen plekken – wilde promoveren naar de 3e klasse.

Op basis van het aantal punten kwam Nulandia er zeker voor in aanmerking, maar de club die toen met Avesteyn in een hevige strijd om de titel was verwikkeld, wilde koste wat kost op eigen kracht hogerop. Afgelopen seizoen begon weer goed, met twee zeges uit evenveel wedstrijden, maar opnieuw werd die jaargang vroegtijdig afgebroken. Dit jaar kon de competitie gelukkig wél uitgespeeld worden en ondanks de druk en verwachtingen, deden ze het.

Hoeft ook niet
Op eigen kracht kampioen van de 4e klasse dus. Het is gelukt. Na de zege op Elshout (5-0) kon het dan eindelijk los op Duin en Dael. Het laatste kampioenschap, in de 3e klasse, dateerde van 2009. Er volgden toen zelfs twee promoties op rij, zodat de dorpsclub zelfs een seizoen in de 1e klasse actief was. Die hemelbestorming lijkt nu een minder voor de hand liggend toekomstbeeld. Maar dat hoeft in Nuland ook helemaal niet. Die zo hevig gewilde promotie is een feit en dat werd in groten getale gevierd. Nulandia, proficiat!

Meer foto’s van Wiljo van Nuland op www.thuisinhetnieuws.nl.