Janse geeft Hedel rooskleurige toekomst

HEDEL – Met vereende krachten wordt gepoogd voetbalvereniging Hedel in bloei te houden. Het eerste elftal leek volledig leeg te stromen, maar dat heeft Patrick Janse (foto) weten te voorkomen. De 39-jarige aanvoerder, die na dit seizoen een stapje terug doet, wist meer dan een half elftal over te halen om nog een jaar door te gaan. Daarnaast komt er zelfs een tweede selectieteam. “Ontwikkelingen genoeg bij ons.”

Sinds half maart beschikt Hedel over een nieuw, zevenkoppig bestuur. De sportieve prestaties, die eerder dit seizoen in een neerwaartse spiraal terecht waren gekomen, zijn sindsdien ook weer een stuk beter dan voorheen. Patrick Janse is een van de aanjagers achter dit proces. Hij heeft zelf de post ‘technische zaken’ op zich genomen en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de continuïteit van het eerste elftal gewaarborgd is. “Er zouden er eigenlijk, inclusief ikzelf, tien stoppen. Gelukkig heb ik er zeven over kunnen halen om toch door te gaan. En daarnaast wordt de selectie nog versterkt.”

Versterkingen
Met dat laatste zegt Janse niks teveel. Twee eerdere selectiespelers, Jesper van den Bogert en Willem Sleeman, keren bijvoorbeeld terug en Alex Huijps komt over van RWB. “Verder komen Koen Beekwilder van Velddriel, Lars van Hazendonk van OJC en Daniël Gonzalez van Wilhelmina. En we krijgen na acht jaar geen tweede selectieteam te hebben gehad, weer een prestatief reserve-elftal waar een vaste trainer op komt. Onze hele talentvolle JO19-1 gaat volledig door naar de senioren, zodat deze jongens klaar worden gestoomd om het eerste te ondersteunen. Iets om trots op te zijn.”

Niet alleen de selectie is op orde gemaakt, ook het kader is al ingevuld: “Nicki Beekwilder blijft de hoofdtrainer en Freek van Osch wordt zijn rechterhand”, vertelt Janse. “Verder stopt de huidige keeperstrainer en hij wordt volgend seizoen opgevolgd door Martijn Donkers. Die heeft 300 wedstrijden in Hedel 1 gekeept, mooi dat ie nu de nieuwe garde onder handen wil gaan nemen. Al met al mooie ontwikkelingen.”

Foto: Gerald van Zanten