Wedstrijd van de Week: Den Dungen – Schijndel

DEN DUNGEN/SCHIJNDEL – Onze tweede Wedstrijd van de Week, de weekendvariant, is Den Dungen – RKSV Schijndel. Laatstgenoemde is op weg naar de titel, maar Den Dungen is ook nog volop in de race voor de nacompetitie voor promotie. Van alles om op vooruit te blikken dus en dat doen we met aanvoerders Loek van Grinsven en Thomas-Jan van Raaij.

Even leek het erop dat Schijndel misschien wel zondag al kampioen kon worden, maar het moeizame 2-2 gelijkspel van donderdagavond zorgt ervoor dat dat scenario van de baan is. “We waren daarvoor sowieso afhankelijk van Margriet, want als we allebei twee keer hadden gewonnen, was het alsnog niet officieel geweest”, legt Van Raaij uit. “Maar goed, we hebben dus ook nog punten verloren. We missen nagenoeg de hele voorhoede. Een paar man kunnen we wel opvangen, maar zeven is veel. Al was dat tegen Margriet ook al zo, dus dat is ook weer geen excuus om tegen Schadewijk punten te laten liggen.”

Schijndel speelt de laatste wedstrijden noodgedwongen 5-4-1. “Simpelweg omdat we geen aanvallers hebben”, lacht Van Raaij. “Maar dat pakte dus niet zo goed uit. Halverwege de eerste helft was het al 2-0 en werd ik naar voren gestuurd. Gelukkig kwamen we nog terug tot 2-2.” Het wordt nog aanpoten voor de koploper, om de titel binnen te halen. “We moeten het nog wel afmaken, inderdaad. Maar uiteindelijk kan dit puntje nog belangrijk zijn. Twee van de resterende vier duels winnen is nu genoeg.”

Kampioensstress
Loek van Grinsven is blij dat Schijndel niet op Dungens terrein de schaal kan pakken: “Ze gaan zeker kampioen worden dit jaar. En ze mogen zondag ook feest komen vieren met Jack van Raamsdonk in onze kantine. Maar de punten blijven sowieso in Den Dungen. De kampioensstress is door het gelijke spel hopelijk verhoogd”, lacht hij.

Zelf zijn de Dungenaren eveneens bezig aan een heel goed seizoen: “Na onze reeks van zeven gewonnen wedstrijden hebben we wel onnodig punten laten liggen, maar dat heeft er ook mee te maken dat we last hebben gehad van blessures. Luuk van Loon en Björn de Kort liggen er bijvoorbeeld al langere tijd uit. Maar er staat nog steeds veel op het spel. Onze achterstand op nummer twee Margriet is maar 2 punten en we staan er goed voor in de derde periode. Het wordt nog een spannende slotfase.”

Het slotwoord is aan Van Raaij, die niet echt bezig is met derbygevoelens: “Den Dungen is natuurlijk een derby in het opzicht dat het dichtbij is. En we konden ook niet van ze winnen in de eerste competitiehelft. Dus wat dat betreft hebben we wel iets recht te zetten. Maar bij ons draait het nu niet zozeer om het feit dat het Den Dungen is, maar het gaat erom dat we kampioen willen worden. Hoe, dat maakt niet uit. Als we het maar worden.”

Historie
Hoewel beide sportparken op slechts 12 kilometer van elkaar liggen, stond pas in 2019 (!) de eerste competitieontmoeting ooit op het programma. Met andere woorden, deze wedstrijd heeft een vrij recente historie. Pas drie keer stonden beide clubs tegen elkaar. Den Dungen won de eerste twee wedstrijden, het eerdere duel van dit seizoen eindigde in een gelijkspel.

6 oktober 2019 (3e klasse D)
Den Dungen – Schijndel 3-1
(Giel Dalessi, Tom Schuurmans, Jeffrey Sterks – Tjeerd Pijnenburg)

16 februari 2020 (3e klasse D)
Schijndel – Den Dungen 1-3
(Tim Niemeijer – Jens van Grinsven 2x, eigen doelpunt)

8 november 2020 (3e klasse C)
Den Dungen – Schijndel niet gespeeld

24 januari 2021 (3e klasse C)
Schijndel – Den Dungen niet gespeeld

17 oktober 2021 (3e klasse C)
Schijndel – Den Dungen 1-1
(Stan Guns – Lex van den Biggelaar)