Wedstrijd van de Week: Vlijmense Boys – Engelen

VLIJMEN/ENGELEN – Onze wedstrijd van de week is de topper tussen Vlijmense Boys en FC Engelen. Maakt Engelen de titelstrijd in de 3e klasse B nóg spannender of schakelt de thuisploeg hun gasten definitief uit voor het kampioenschap? We blikken vooruit met hoofdtrainers Erik van Esch en Anthony Lurling.

Heel weinig reden tot klagen heeft Vlijmense Boys dit seizoen. “Dat is al geslaagd, met de periodetitel en het waarschijnlijk tot de laatste wedstrijd meedoen om het kampioenschap”, vertelt Van Esch. “Onze insteek was top-5, maar we draaien al het hele seizoen boven verwachting. We begonnen al heel goed, met vijf overwinningen op rij (nog zonder regiotopscorer Björn van Bijnen, die begin november weer aansloot, red.) en daarna hebben de spelers dit heel knap volgehouden. Tot nu. En dat voor een kleine vereniging als Vlijmense Boys, met een relatief kleine selectie.”

De laatste weken gaat het wel met horten en stoten, geeft de trainer toe: “Vooral de donderdagwedstrijden hakken erin. Maar we staan nog steeds bovenaan, met drie punten voorsprong. Daar moeten de jongens heel hard voor werken en trainen, maar dat doen ze zonder morren. Mijn complimenten daarvoor aan de groep. Als we van Engelen durven te winnen, zijn we weer een stap dichterbij…”

Hard aangekomen
Het zou zomaar kunnen dat Vlijmen – na twee duels zonder overwinning – de draad zondag weer oppakt. Engelen zit in een lastige fase, zo vertrouwt Lurling ons toe: “In de wedstrijd tegen RKDVC heeft zowel Sam de Schepper als Twan Passon een kruisband gescheurd. Dat is hard aangekomen in de groep. Ook qua resultaten gaat het niet best, met 5 punten uit de laatste 5 wedstrijden. De kans op het kampioenschap hebben we daarmee heel, héél veel kleiner gemaakt.”

Het op stoom geraakte Trinitas Oisterwijk heeft zich in de kopgroep gemeld. “En Gilze doet ook nog mee”, vult Lurling aan. “Maar Vlijmen heeft de beste papieren. Wij hebben ook nog een theoretische kans, maar dat het heel lastig gaat worden, is duidelijk. We zijn op dit moment meer bezig om te kijken of we de nacompetitie wel halen.”

Historie
FC Engelen en Vlijmense Boys liggen op een steenworp afstand van elkaar. Toch kwamen beide clubs elkaar pas voor het eerst in 2013 tegen. 8 keer troffen beide ploegen elkaar tot nu toe. De helft van die ontmoetingen won Vlijmen, driemaal was Engelen de sterkste en de eerdere wedstrijd van dit seizoen leverde het eerste gelijkspel op tussen beide clubs.

24 november 2013 (4e klasse F)
FC Engelen – Vlijmense Boys 2-5
(Twan Passon, Dennis Batens – Jacky Buitenkamp 3x, Kevin Paymans, Sulley Popson)

6 april 2014 (4e klasse F)
Vlijmense Boys – FC Engelen 1-2
(Donny Treffer – Twan Passon, Marijn van Rijswijk)

24 september 2017 (3e klasse C)
FC Engelen – Vlijmense Boys 5-0
(Dylan Dominguez 2x, Marijn van Rijswijk, Quinten Vorstenbosch, Jalal Boujamaa)

4 februari 2018 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – FC Engelen 3-2
(Peti Lutgens 2x, Ayoub Bakkali – Marijn van Rijswijk, Niels Nagtzaam)

24 maart 2019 (3e klasse C)
FC Engelen – Vlijmense Boys 2-3
(Luca Schier, Dylan Dominguez – Stef Lammers, Nick Peijnenburg, Bjorn van Bijnen)

5 mei 2019 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – FC Engelen 2-1
(Bjorn van Bijnen 2x – Sam de Schepper)

15 december 2019 (3e klasse C)
FC Engelen – Vlijmense Boys 5-2
(Luca Schrier 2x, Osman Bostanci, Relano Bouwmans, Fons Bosman – Ayoub Bakkali, Peti Lutgens)

22 maart 2020 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – FC Engelen niet gespeeld

28 november 2021 (3e klasse B)
FC Engelen – Vlijmense Boys 1-1
(Quinten Vorstenbosch – Ayoub Bakkali)