‘Heel zuur, vooral voor Erik’

NIEUWKUIJK – Met een 4-0 nederlaag ontnam Nieuwkuijk buurman Vlijmense Boys zondagmiddag de pole position-plek in de strijd om het kampioenschap. De voormalig koploper zakte naar plaats drie en dus zijn maandag misstappen van Trinitas én Gilze nodig voor een feestje. “Heel zuur, vooral voor Erik”, reageerde Roy Fitters na afloop.

Natuurlijk was de assistent-trainer van Nieuwkuijk fier op zijn ploeg, die al in een vroeg stadium beslag legde op de Naessens Derby Cup, maar nu ook nog de eeuwige rivaal met duidelijke cijfers terug naar sportpark De Hoge Heide stuurde. En die flinke uitslag was nog niet eens geflatteerd ook. “Vlijmen heeft heel lang lang bovenaan gestaan, maar grijpt nu waarschijnlijk naast het kampioenschap. Zo’n kans krijg je niet vaak. Wij gunden ze het echt. Maar ja, wij konden zelf voor de periode gaan.”

Fitters vindt het ‘heel zuur’, vooral voor Erik van Esch, de hoofdtrainer van Vlijmense Boys. “Daar heb ik tien jaar lang de jeugd bij Nieuwkuijk mee getraind. Zijn zoon speelt bij ons en uiteindelijk stonden er een man of vijf op het veld die hij onder zijn hoede heeft gehad. Heel veel respect voor Erik, die het goed gedaan heeft bij Vlijmen. Want voordat hij kwam waren ze net in de 3e klasse gebleven en nu zijn ze titelkandidaat. Hij heeft Vlijmen echt naar een hoger niveau getild.”

Stukje clubhistorie
Dat hogere niveau lijkt Nieuwkuijk inmiddels ook te hebben bereikt. En wellicht zit er zelfs wel een hogere klasse in, leggen we Fitters voor. “We staan bovenaan in de periode, want Trinitas – dat kampioen kan worden – heeft er al eentje. Als we zondag van het al gedegradeerde Baardwijk winnen, gaan we dus nacompetitie spelen voor promotie naar de 2e klasse. Of we daar iets te zoeken hebben? Dat vind ik een moeilijke vraag. Het zou wel een stukje clubhistorie zijn, dat is al geweldig natuurlijk.”

Foto: Arjan van Dongen