‘Hopelijk kan ik een basisplaats afdwingen’

DEN BOSCH/LIEMPDE – Stan Maas heeft zijn eerste profcontract binnen. De 21-jarige verdediger uit Liempde tekende bij FC Den Bosch, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep, voor twee seizoenen. De degelijke verdediger heeft het tot nog toe moeten doen met veelal invalbeurten, maar hij heeft grootse plannen.

Maas zegt via het officiële clubkanaal ‘superblij’ te zijn. “Ik loop hier al een tijdje rond, vanaf 2010, en heb er alle jaren hard voor gewerkt.” In november 2020 maakte hij zijn debuut bij het vlaggenschip. “De eerste paar maanden waren spannend, nieuwe omgeving en nieuwe teamgenoten, maar ik zit nu aardig op mijn plek en het gaat goed. Ik hoop in het nieuwe seizoen meer minuten te gaan maken. Hopelijk kan ik een basisplaats afdwingen.”

Afpakken en inleveren
Maas, die begon met voetballen bij DVG en tot nu toe tot 18 optredens in het eerste elftal van FC Den Bosch kwam, kan uit de voeten als linker centrale verdediger of als linksback. “Ik heb niet echt een voorkeur”, zegt hij, om daarna zijn eigen kracht te schetsen: “Ik ben een felle, stabiele verdediger, die graag kort op de man speelt en in de duels komt. Balletje afpakken en inleveren bij de medespelers.”