Hoe dan ook feest bij Nemelaer

HAAREN – Bij Nemelaer kijkt men reikhalzend uit naar het nacompetitietreffen met het Haagse TAC’90, dat zondag op bezoek is op De Walzaad. Een overwinning levert een plaats op in de finale, voor promotie naar de hoofdklasse. Ondertussen is ook de eerste selectie voor het nieuwe seizoen alvast ingevuld. Er komt zowaar één nieuwe speler van buitenaf bij.

“Uniek bij Nemelaer”, vertelt Theo van Geffen, die last-minute keeper Dennis Schoenmaker bij SCG’18 losweekte. “Kamile de Jong gaat lager voetballen en Luuk Teurlinx stopt ermee, dus we hebben een nieuwe keeper nodig. Rick Peijnenburg, de doelman van het tweede elftal, komt ook over naar ons.”

Bij Nemelaer verandert er komende zomer nogal wat. Naast De Jong gaan ook oudgedienden Wouter Molenaar, Kevin van Kempen, Ruben Buvens en Wesley Diepens immers allemaal in een lager elftal verder. “Maar dat is allemaal wel onder voorbehoud. Als we promoveren, kan het nog anders zijn”, lacht Van Gefffen, die het geluk heeft dat het tweede elftal over een goede lichting beschikt. “Ze zijn kampioen geworden van de hoofdklasse en spelen zaterdag voor het Nederlands kampioenschap voor reserveteams, tegen Ajax. Quinten van Abeelen en Roel Bogaers spelen daarvan al een paar maanden bij ons mee. Verder sluit Martijn van de Ven van O19-1 aan bij het eerste en ook zijn teamgenoot Luuk Vlassak gaat op stagebasis meetrainen.”

Pre-party
Zoals het een echte dorpsclub betaamt, wordt bij Nemelaer zondag flink uitgepakt. ‘De mannen uit Den Haag zijn heel wat Haagse kwartiertjes gewend, maar hebben natuurlijk nog nooit gehoord van het Haarens Happy Hour’, luidt een verspreidde oproep van supporters. Met een heuse pre-party in de kantine, die al om 12.30 uur begint, kan het publiek de sfeer er alvast in brengen.

Van Geffen vindt het allemaal even prachtig, wat er gebeurt bij de club waar hij sinds 2017 actief is: “Er is veel publiek, vuurwerk en beleving, geweldig toch?” Zijn geheime wapen? Dat moet Joeri Vugts zijn. “Ik las op jullie site dat Bjorn van Bijnen er vanaf medio november 27 maakte voor Vlijmense Boys. Nou, Joeri tekende sinds 10 april voor 17 competitietreffers. In slechts 6 weken tijd dus.”

Wat als Nemelaer ook de tweede ronde van de nacompetitie overleeft? “Dan is er weer feest”, reageert Van Geffen nog maar een keer scherp. “En dan spelen we op neutraal terrein de finale tegen Longa’30, die bij OJC in de competitie zaten, of eersteklasser SC Bemmel.”

Foto’s: Tim Mooren