Nieuwe aanwinsten voor BLC

DEN BOSCH – Promoveren naar de 2e klasse lukte niet, maar BLC wist wel een aantal nieuwe aanwinsten aan zich te binden. Al een tijdje is bekend dat Martijn de Wildt terugkeert op het oude nest en daarnaast voegen ook Ties van der Aa, Max Opsteeg (beiden Nivo Sparta), Paul van den Elzen én Angelo Stoové zich bij de selectie van Danny Otterloo.

Na bijna een heel voetballeven keert de 32-jarige Stoové (foto) weer terug in Den Bosch. “Ik heb bij OSC’45 – in de jeugd – en BVV gevoetbald. Daarna volgden in totaal 9 seizoenen Roda Boys en tussendoor 3 jaar Nuenen”, zo legt hij uit. “Ik ben altijd basisspeler geweest, maar dit jaar zagen mijn twee kids papa elke keer met tegenzin weggaan of teleurgesteld thuiskomen. Het was dus tijd voor iets nieuws en dat is BLC geworden. Waarom? Zondag is voor mij een ‘no go’, aangezien mijn vriendin op zaterdag werkt. Verder wordt BLC alleen maar beter, met de komst van Martijn en Paul. Ze speelden dit seizoen al mee voor promotie, maar volgend jaar gaan we voor het kampioenschap.”

Overgehaald
Justin Chaitram, de vaste doelman onder de lat, krijgt komend jaar verrassende concurrentie. Paul van den Elzen (26) gaf eerder aan er klaar mee te zijn, maar stapt nu toch weer in bij BLC. “Het was inderdaad mijn idee om te stoppen, maar door het enthousiasme van een aantal gasten ben ik toch bijgedraaid”, lacht de goalie. “Na het akkefietje bij Roda Boys (Van den Elzen viel na een blessure buiten de selectie, stopte, maar werd later toch weer opgetrommeld, red.) was ik er wel even klaar mee. Maar nu ik weer eenmaal bezig ben en het zonnetje, het fanatisme en de gezelligheid van mijn teamgenoten zie, vrees ik dat ik het toch wel zou gaan missen.”

‘Een gezellig team’ en ‘zaterdagvoetbal in de omgeving van Den Bosch’ hebben de voormalig keeper van OJC Rosmalen van gedachten doen veranderen. “Ik denk nog wel een aantal jaar te kunnen ballen op een leuk niveau. Op zaterdag, tussen vrienden en bekende jongens vanuit de stad. Zodoende heb ik besloten om het toch nog even aan te kijken.”

Foto: Gerald van Zanten