Reacties op indeling van de 3e klasse C

DEN BOSCH – BVV, DBN’22 (voorheen TGG) en FC Engelen zijn weer terug in de 3e klasse C. Ook de vier Langstraat-clubs kunnen weer strijden om de Willy Naessens Derby Cup. Veel tevreden gezichten in ‘onze’ 3e klasse derhalve. Maar niet iedereen is even content…

“Mooie competitie”, vindt DBN-aanvoerder Bas van Zeelst. “Leuke tegenstanders en op FC Tilburg en ZIGO na is het voor ons weer allemaal in de buurt, dus dat is helemaal prima.” Ook Anthony Lurling (FC Engelen) is op zich wel tevreden: “Ze hebben het een beetje door elkaar gegooid. Met ODC, SCG, Zwaluw en DVG zijn er voor ons ploegen bijgekomen die we kennen, FC Tilburg is nieuw en onbekend. Wel weer mooi om meer wedstrijden in de regio te spelen.”

Oude bekenden
Erik van Esch, hoofdtrainer van Vlijmense Boys, noemt het een leuke indeling. “Met oude bekenden als BVV en DBN, maar ook SGC en ODC. Het belangrijkste voor ons zijn de derby’s tegen Haarsteeg, Nieuwkuijk en RKDVC. Al moeten we daar komend seizoen eens net zo goed tegen presteren als tegen de andere ploegen uit de competitie.” Dat er paar Tilburgse clubs bij zitten vindt hij niet erg. “Dat maakt het alleen maar een gemêleerde competitie. Zoals gezegd: leuke indeling.”

Hetzelfde denkt Edwin van Wijk, trainer van RKDVC, er over. “Mooie competitie”, zegt hij. “Volgens mij zijn Engelen en Zwaluw de favorieten. Wij willen in het nieuwe seizoen voor een periode gaan, plek 4 of 5 op de ranglijst.”

1 uit 4
Mateo Malbasic deelt die mening: “Veelal regioteams waar we ooit al eens tegen hebben gespeeld. Een taaie competitie, waar iedereen maar weer van iedereen kan winnen. Ik vind het persoonlijk wel leuk dat we weer tegen Engelen spelen, aangezien daar een aantal vrienden van me voetballen.” Zwaluw VFC moet, zoals afgelopen jaar, weer bovenin gaan meedraaien, vindt de middenvelder: “Misschien helpt het dan wel dat Avanti en Alem naar de andere 3e klasse zijn gegaan. Daar hebben we afgelopen jaar in 4 wedstrijden maar 1 punt tegen gehaald.”

Extra mooie potjes
SCG’18 is een van de weinige Meierij-clubs die over is in 3C. ‘Kut’, is dan ook het drie-letterige antwoord van aanvoerder Jordi van Lijssel, op de vraag wat hij van de indeling vindt. “Ik had liever bij de oude regio gezeten. Heel vreemd en jammer dat ze Den Dungen en Avanti van ons gescheiden hebben. Haarsteeg, Nieuwkuijk, etcetera is op zich allemaal prima eigenlijk. Dus echt kut is het ook weer niet. Maar we hadden heel graag tegen Den Dungen en Avanti gevoetbald. Dat zijn toch altijd extra mooie potjes.”