Nieuw elftal smeden bij Real Lunet

VUGHT – Waar Real Lunet het voorgaande jaren met name op de jeugd gooide, trok de club eerder deze zomer weer als vanouds een blik nieuwelingen open. Maar liefst 18 meer of minder onbekende gezichten telt de flinke selectie van de tweedeklasser. “Afgelopen seizoen was het niet goed. Geen team, los zand. Mooie uitdaging om hier een hecht elftal van te smeden”, reageert Donny de Fretes.

Samen met de teruggekeerde Carlo Derby gaat De Fretes, na het afscheid van Glenn Simon, het vernieuwde eerste elftal van Real op sleeptouw nemen. Bekende namen als Mehmet Alp (Zwaluw VFC), Guillermo le Couvreur (BVV) en Sonny Leermans (WSJ) komen naar Bergenshuizen, maar ook drie Bosschenaren die bij WSV Well voetbalden en verder vooral veel voetballers uit de regio’s Eindhoven en Tilburg. “Jawad Elouansaidi keert bijvoorbeeld terug na een korte uitstap naar België en Zakaria Boussihmad komt over van FC Tilburg. Die nemen een hele bus aan jongens mee”, lacht De Fretes. “Ik denk wel een stuk of acht, negen. We moesten wel, want wat ze afgelopen seizoen hadden, was niet goed. Het was geen team, maar los zand.”

Kilometers in de benen
In het nieuwe seizoen, waarin Real Lunet met CHC, Emplina en Helvoirt niet meer naar het oosten, maar naar West-Brabant moet afreizen, hoopt de tweedeklasser meer potten te kunnen breken dan afgelopen jaar. “We zijn heel blij dat het geraamte van het elftal is gebleven. En ook dat we onze topscorer Enes Sonay (vorig seizoen goed voor 17 competitiedoelpunten, red.) hebben weten te behouden. De meeste jongens die erbij komen, hebben tenminste kilometers in de benen. Voor ons wordt het een hele leuke uitdaging om hier een hecht elftal van te smeden.”