Elf vragen aan… Tjeerd Pijnenburg

SCHIJNDEL – Met 17 doelpunten was Tjeerd Pijnenburg afgelopen jaar de clubtopscorer van RKSV Schijndel. Na het kampioenschap in de 3e klasse C mag de Gemondenaar dit seizoen proberen zijn goals een niveautje hoger te maken.

 • Naam: Tjeerd Pijnenburg
.
 • Geboren: 11 maart 1999 in Boxtel.
 • Club(s): v.v. Irene en nu RKSV Schijndel.
 • Positie: Ik draag rugnummer 6, maar speel in de spits. In de jeugd speelde ik altijd op 10 of 8, maar een paar jaar geleden wilde de trainer een verdedigende middenvelder van me maken. Vandaar nummer 6. Dat bleek echter niet de beste positie voor mij, omdat ik af en toe probeerde de tegenstanders voorbij te dribbelen, ongeacht mijn positie. Gelukkig kan ik in de spits meer risico’s nemen.
 • 
Dagelijks leven: Ik woon in Gemonde en studeer bouwkunde op de Avans Hogeschool in Den Bosch. Naast voetbal houd ik ervan om in mijn vrije tijd te fitnessen en een pilsje te pakken met mijn vrienden.
 1. Sterke/zwakste punt: Ik ben fysiek sterk en niet makkelijk van de bal te krijgen. Verder kan ik wel een mannetje passeren. Mijn zwakste punt is mijn startsnelheid. Maar als ik eenmaal op gang ben, dan gaat het wel.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat voor mij niks boven een goede grasmat. Gelukkig hebben we die bij Schijndel meestal op het hoofdveld. Als het een knollenveld is, vind ik het natuurlijk niks. Dan vind ik kunstgras een prima alternatief.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur maakt me niet zo veel uit, als het maar Nike Tiempo’s zijn. Ze moeten ook niet teveel opvallen. Ik ga bijvoorbeeld niet met roze schoenen het veld op, dat is niks voor mij.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ons eigen uittenue; een fel oranje shirt, met donkere broek met oranje accenten. Valt lekker op. Verder het sportpark in Sint Michielsgestel, met het hoofdveld grenzend aan de kantine in combinatie met de tribune. Dat heeft zeker iets moois. Het is daar ook vaak gezellig in de kantine, dan kom ik er veel bekenden tegen. Bij Schijndel hebben we natuurlijk ook een super mooi complex en hoofdveld met tribune.
 5. Mooiste voetbalmoment: Zonder twijfel het kampioenschap afgelopen jaar met RKSV Schijndel 1. Het was een geweldig seizoen, waarin we maar één keer verloren. Het winnen van de nacompetitie in mijn eerste seizoen in het eerste vond ik ook heel mooi. Als je drie beslissingswedstrijden tegen degradatie speelt en je wint ze alle drie, dan is dat ook een geweldig gevoel.
 6. Dieptepunt/blunder: Een dieptepunt heb ik niet echt. Ik ben gelukkig nog nooit echt langdurig geblesseerd geraakt. Als ik dan toch iets moet noemen, kies ik voor mijn beide debuten in het eerste elftal. Toen ik 15 was, mocht ik al voor het eerst starten bij Irene. Toen kon ik echter na een half uur al gaan douchen, met een directe rode kaart op zak. Dat gebeurde ook bij mijn eerste wedstrijd bij Schijndel 1, alleen toen met twee gele kaarten. Toeval, denk ik.
 7. Opvallendste teamgenoot: Met mijn maatje in de spits, Björn Blummel, kan ik goed opschieten. Als hij weer eens een open kans mist, krijgt ie dat van mij een aantal weken te horen. Of andersom natuurlijk. Na een paar pilsjes denkt ie tegenwoordig ook dat ie kan zingen. Dan pakt ie de microfoon en zingt ie altijd een nummer van Jan Smit. Maar als de opvallendste teamgenoot moet kiezen, ga ik toch voor Marc Onwezen. Deze jongen is altijd zichzelf en heeft overal schijt aan. Een goede gozer, jammer dat ie lager is gaan voetballen. Was zeker een goede speler voor ons.
 8. Voetbalhumor: Ik kan zo geen mooi verhaal bedenken, maar ik heb al wel een aantal trainingskampen meegemaakt en dan maak je samen een hoop mooi herinneringen. Ook bij de kantinefeestjes, vooral na de derby’s tegen Avanti, is het echt volle bak. Jammer dat we dit jaar geen Schijndelse derby’s meer hebben.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou nog wel een keer kampioen willen worden met Schijndel in de 2e klasse. We hebben nog een jonge ploeg en er zit nog veel rek in. Of ik ooit hogerop wil? Ik heb het goed naar mijn zin nu bij Schijndel en voetbal met veel vrienden samen, maar je weet het nooit.
 10. Beste speler uit de regio: Die kan ik niet zo snel noemen. Wij hebben wel aardige spelers in ons team. Stan Guns bijvoorbeeld. Die tikt de bal door je benen zonder dat je het door hebt. Achterin heb ik Thomas-Jan van Raaij niet vaak een kopduel zien verliezen. En afgelopen jaar kwam Jarne Gordijn bij ons. Ik wil hem niet te veel veren in z’n kont stoppen, maar die jongen kan aardig keepen.
 11. Opvallendste regioclub: Omdat Irene mijn oude club is, volg ik ze nog af en toe. Knap dat ze na lange tijd weer zijn gepromoveerd naar de 4e klasse. Met een jong team, met bijna alleen maar Gemondse jongens.
  Zelf hebben we, zoals gezegd, afgelopen seizoen maar één keer verloren, met ook een redelijk jong team. Hopelijk kunnen we die goede lijn doortrekken in de 2e klasse.
Foto: Piet van Vorstenbosch