Midweekoverzicht: veel vervallen, toch geoefend

DEN BOSCH – Hoewel in deze laatste weken van de voorbereiding traditiegetrouw veel overijverig ingeplande wedstrijden kwamen te vervallen, werd er toch nog op een aantal sportparken vriendschappelijk gevoetbald. 073voetbal haalde bij de regionale amateurclubs op wat er wél doorging.

Vanavond stonden dus 12 duels op het programma, maar dat werd al snel – vanwege pijntjes bij diverse teams – meer dan gehalveerd. De potjes van CHC, Real Lunet, RKKSV, Avanti’31, RKDVC en DBN’22 gingen allemaal niet door. Een van de fraaiste affiches, Emplina tegen Nemelaer, werd wel gespeeld, maar ook dat scheelde niet veel. “We hadden niet moeten gaan”, liet Theo van Geffen na afloop weten. Hij wilde zijn niet okselfrisse ploeg sparen, maar besloot toch maar niet af te melden en liet de bezoekers opdraven met een mix van het eerste, tweede en derde elftal. Die combinatie kwam simpelweg tekort. Jasper van Venrooij scoorde, maar Emplina maakte er vier: Said Ali Hussein (2x), Ferhat Coskun en Thijs Engelbart. 

FC Engelen kreeg een afmelding van Trinitas en OJC Rosmalen O23 kon op het laatste moment ook niet terecht bij Helvoirt. Een in allerijl ingelaste onderlinge pot eindigde in 1-0 voor Engelen. Quinten Vorstenbosch scoorde vanaf elf meter. “Die score had eigenlijk hoger moeten uitvallen”, vond trainer Anthony Lurling. “Toch kreeg OJC in de slotfase nog de beste kans op de 1-1.”

DSC-coach Robin Verheijden zag na de 1-1 van zondag tegen RKKSV (“onze minste wedstrijd tot nu toe”) eerherstel tegen de beloften van Blauw Geel’38. Ondanks een 4-3 nederlaag (doelpunten Tim Coset (2) en Wessel Theuwis) was het ‘gewoon prima, tegen een goede ploeg. Een gelijkspel was terecht geweest’.

Tempootje hoger
Schijndel kwam tekort bij Best Vooruit, maar kon leven met de 2-1 nederlaag die het leed. Het doelpunt  van de neo-tweedeklasser kwam van Brent Blummel. “Zij hebben een paar aardige spelers erbij lopen”, aldus Schijndel-aanvoerder Thomas-Jan van Raaij. “We konden redelijk weerstand bieden, maar alles was toch een tempootje hoger dan normaal.”

Tot slot wist Nooit Gedacht met 2-1 te winnen van Volkel. Wouter Bijveld en Frank van Herpen vonden het net. Henry van der Linden: “Helaas tellen deze nog niet, maar het is wel lekker voor het gevoel.” De trainer heeft zin in de competitiestart: “EVVC, Avanti’31, Den Dungen en daarna Alem achter elkaar. Zwaar, maar ook mooi. Ach ja, je kunt ze maar vast gehad hebben.”