Elf vragen aan… Coentje Burg

DEN BOSCH/VLIJMEN – Terug bij Vlijmense Boys en vertrouwd onder de lat bij FCK/De Hommel. Coen Burg is pas 26 jaar oud, maar desondanks al seizoenlang een vertrouwde naam in de 073-voetbalwereld.

Naam: Coentje Burg.
Geboren: 18 oktober 1995 in Den Bosch.
Club(s): FCK/De Hommel en Vlijmense Boys. Dit is in totaal mijn tiende seizoen bij De Hommel, met tussendoor twee jaar ZVG/Cagemax. Op het veld heb ik gekeept bij CHC, TGG, FC Engelen, Be Ready en nu ben ik weer terug bij de Boys.
Positie: Keeper.
Dagelijks leven: Ik heb samen met mijn vader een autobedrijf en ben al bijna tien jaar samen met Devany. We hebben een dochter, Elena, van twee jaar oud en Devany is hoogzwanger van de tweede, die ieder moment kan komen. Voor de rest doe ik buiten het voetbal om graag iets met m’n gezin en ik tennis of padel regelmatig.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn het meevoetballen met lekker veel risico en mijn reflex. Zwak is denk ik, door mijn lengte, de hoge ballen van de zijkant.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Voor een keeper is een kunstgrasveld niet altijd fijn. Gelukkig hebben ze dat bij de Vlijmense Boys niet.
 3. Kleur voetbalschoenen: Meestal zwart of wit. Ik combineer mijn voetbalschoenen met de kleur van mijn keepershandschoenen. Nu speel ik gewoon ouderwets op de Copa Mundial.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue vind ik dat van TGG en het mooiste sportpark ligt in Sint Michielsgestel.
 5. Mooiste voetbalmoment: Absoluut het kampioenschap met TGG, in mijn eerste jaar daar. Alles klopte en wat een geweldig team hadden wij. Elke wedstrijd heel veel supporters mee en de ouders waren ook één grote groep.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: We degradeerden een jaar later met TGG ook gelijk uit de 2e klasse. Dat was echt zonde, omdat we veel kwaliteit hadden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Roy Netten. Omdat dat de enige speler is die ik niet durfde uit te kappen tijdens de training. Ik wilde graag mijn beide benen heel houden.
 8. Voetbalhumor: Kreungeluiden maken als de scheidsrechter binnenkomt om de pasjes te controleren, heerlijke humor.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou het nog wel tof vinden om een keer kampioen te worden met FCK/De Hommel of te promoveren met de Boys naar de 2e klasse.
 10. Beste speler uit de regio: Younes Hadouir. Dat was ie voor mij al vóór zijn zware blessure, maar na zo’n kruisbandoperatie moet je maar hopen dat je nog je oude niveau haalt. En dat heeft hij zeker gedaan, super knap.
 11. Opvallendste regioclub: Absoluut Nemelaer. Omdat ze met eigen jongens in de nacompetitie eigenlijk al met één been in de hoofdklasse stonden. Helaas hebben ze het net niet gered, maar ik vind het wel echt super knap.
Foto: Gerald van Zanten