Weekendoverzicht: wie is door in de beker?

DEN BOSCH – In het weekend van spectaculaire toppers in de eredivisie, werden ook alweer de laatste pouleduels van de districtsbeker gespeeld. Volgende week gaat de competitie van start. Welke ploegen mogen nog een rondje mee bekeren? 073voetbal brengt u weer op de hoogte met het bekende rondje langs de velden.

Eerst nog even FC Den Bosch, dat deze week een dubbel programma had. Maandag ging de ploeg van Jack de Gier met 3-1 onderuit tegen Jong PSV (doelpunt van de Belgische nieuweling Evangelo Patoulidis) en zaterdag werd in de eigen Vliert de derby tegen TOP Oss gewonnen met 4-1. Een achterstand werd goedgemaakt door goals van Joey Konings (2), Anass Ahannach en Boxtelnaar Ryan Leijten. Gespreksonderwerp na afloop waren echter de rellen die wederom een schaduw wierpen op het sportieve succes.

Ook op zaterdag speelde OJC Rosmalen, eveneens in eigen huis, en wel tegen VVSB, de club waar FC Den Bosch soms nog wel eens nachtmerries van zal hebben. Mouad Hassan tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar OJC verloor met 1-2.

Door na penalty’s
Dan naar de beker. De zaalvoetballers van FCK/De Hommel en ZVS waren vrij, maar DZV/Van de Biggelaar speelde wel. Na strafschoppen verloor het van Totelos uit Eindhoven, nadat het in 3-3 was geëindigd na de reguliere speeltijd. Nivo Sparta en tegenstander GJS waren allebei al door. Het onderlinge ‘oefenpotje’ werd 1-1 (doelpunt Yri Schalkx, die net als Kevin Nikolov en Merlijn Bax uitviel met een knieblessure).

Nemelaer gaat ook door, hoewel het wel met 1-0 verloor bij Wieldrecht. Voor BLC en DBN’22 zaterdag zit het bekertoernooi er op. BLC ging door goals van Martijn de Wildt en Max Opsteeg nog wel met 2-0 langs de zaterdagtak van Rood Wit Veldhoven en DBN zag Ruben Clement en Erol Berk Altinok scoren en won van GVV: 1-2.

Onzekerheid
Op zondag was het volle bak. BMC en ODC troffen elkaar onder meer. Dat waren vorig jaar nog elkaars (degradatie)concurrenten in de 3e klasse, nu streden ze om een plek in de tweede bekerronde. De Berlicummers wonnen met 2-1, door doelpunten van Thijs Govers en Dennis van der Steen. Stijn Pijnenburg scoorde namens ODC. BMC is nu pouleleider, maar Spoordonkse Boys moet nog in actie komen, waardoor het nog onzeker is wie verder bekert.

Voor CHC en Real Lunet is er wel duidelijkheid. Zij zaten bij elkaar in de poule, maar zijn allebei uitgeschakeld. De clubs verloren dit weekeinde met respectievelijk 3-0 (bij Heeze) en 2-0 (tegen De Valk). Helvoirt was de laatste wedstrijd tegen Oirschot Vooruit (toen de titel in de 2e klasse op het spel stond) nog niet vergeten. Vijf jaar geleden werd nog verloren, maar nu op een geweldige manier revanche genomen. Door twee treffers van Rico de Laat en Noah Geurtz werd het 4-0. Toch is Helvoirt ook uitgebekerd.

Hattrick en zevenklapper
Er was ook een 4-0 zege voor BVV, dat op bezoek ging bij RKVSC. Die cijfers werden bereikt dankzij een hattrick van Martie Aarts en een goal van Hichem Belfiki. Toch is het Den Dungen – dat zelf met 1-3 van Wilhelmina won – dat in die poule doorgaat. Loid van Kaathoven scoorde voor Wilhelmina, voor Den Dungen deden Bjorn de Kort (2) en Davey de Veer dat. De grootste zege van de speelronde kwam op naam van FC Engelen, dat met 7-0 geen kind had aan vijfdeklasser HRC’14. Quinten Vorstenbosch en Yasin Uluman waren beide tweemaal trefzeker. Jari Wouters, Niels Nagtzaam en Fons Bosman scoorden ook. Toch gaat er geen regioploeg door in deze poule, want DSS’14 uit Hesselt won op bezoek bij DBN’22 met 1-3 (het Bossche doelpunt kwam van DSS zelf) en daarmee bekeren zij verder.

Er was ook een zevenklapper voor Alem, maar dat was voor hen eveneens niet genoeg voor de volgende ronde. Het koningstrio Mats Steenbekkers (4), Kevin Broekmeulen (2) en Mart van Boxtel legde de basis voor de 2-7 zege in en tegen Wadenoijen. Er waren ook ploegen met een half dozijn doelpunten. Nieuwkuijk won met 6-0 van Dussense Boys (Brent de Wijs (2), Roy de Vaan, Rick van Buul en John van Dommelen) en bekert door. DSC won met 6-1 van Ophemert (Roy van Beurden (2), Wessel Theuwis, Bram Zweers, Gerd-Jan Hooijmans en een tegenstander), maar zij liggen uit de beker. Vlijmense Boys won door een benutte strafschop van Bjorn van Bijnen in de slotfase met 0-1 bij RKKSV en werd daardoor poulewinnaar.

Knullig eruit
Avanti’31 en EVVC hadden met hun ruime zeges een honderd procent score. Avanti zette Boskant zonder al te veel inspanning met 4-0 opzij (Geert van Heeswijk, Ties van Heertum, Robin Schakenraad en Roel Kappen) en voor EVVC – dat met 3-0 won van FC Uden – scoorden Jorg van Schaijk, Falko van der Rijt en Nicky van der Heijden. Nulandia speelde niet, maar was na zeges op NLC’03 en Irene al zeker van de volgende ronde. Buurman Nooit Gedacht vloog op knullige wijze uit de beker. Het mocht thuis tegen Avesteyn nog met één doelpunt verschil verliezen, maar Avesteyn won met 0-2, waardoor de Dinthernaren doorgaan.

Tweede elftal poulewinnaar
Emplina kwam ook net tekort ten opzichte van Theole. Het kwam niet verder dan 1-1 (doelpunt Nino Sluyter) en is uitgeschakeld. Haarsteeg is wél zeker van de volgende ronde, na een zege op het tweede elftal van Nemelaer. Door twee treffers van Rick van Mill en een van Belmin Popara en Robin van Esch werd het 1-4 in Haaren. Zwaluw VFC voegt zich ook bij de regioploegen die door zijn. In eigen huis was een 1-1 gelijkspel tegen VCB (doelpunt Julius Emanuel) genoeg. In diezelfde groep won Maliskamp met 3-2 van Essche Boys door Jeffrey Giebels, Jens Kaan en Lauran de Bekker.

SCG’18 verloor met 1-2 (doelpunt Jim Mutsaars) en is ook uitgeschakeld. Tegenstander Geldrop 2 won verrassend alle drie de bekerwedstrijden en werd groepswinnaar. Hedel won de derby tegen Jan van Arckel met 1-0, door een benutte strafschop van Polle van Til (foto hierboven) en voor Schijndel en Boxtel zit de beker er ook op na nederlagen tegen respectievelijk Mierlo-Hout (0-2) en FC Tilburg (1-2, doelpunt Daniel Foster).

Samenvattend
Voor wie na het lezen van dit overzicht alweer kwijt is welke regioploegen zich nu wel en niet hebben geplaatst: Nivo Sparta, Nemelaer, Den Dungen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmense Boys en Zwaluw VFC (Zuid I) en Avanti’31, EVVC en Nulandia (Zuid II) zijn definitief zeker van een plek in de volgende ronde. RKDVC moet winnen bij Berkdijk om ook zeker te zijn en BMC is dus alleen zeker als Spoordonk op bezoek bij De Bocht’80 met niet meer dan één doelpunt verschil wint.

Op dit moment dus tien ploegen uit de 073-regio die door zijn en mogelijk komen er daar nog twee erbij. OJC Rosmalen stroomt door de promotie naar de derde divisie – en de daarbij behorende plek in de landelijke beker (waarvoor het meteen in de eerste ronde werd uitgeschakeld) – dit seizoen niet in in de districtsbeker.

Competitiedebuut
De voorbereiding zit er nu op. Volgende week de start van de competitie en wát een weekend meteen: Helvoirt – CHC, Emplina – Real Lunet, Avanti’31 – Den Dungen, EVVC – Nooit Gedacht en Wilhelmina – RKKSV, om maar wat te noemen, staan onder meer op het programma. Het is natuurlijk ook het competitiedebuut van DBN’22, die het tegen Well en Vlijmense Boys opnemen.

Foto’s: Jean-Marc van der Els | Gerrit vdn Bogaard