Van Haaren hoopt op verandering bij Zwaluw

VUGHT – De afgelopen seizoenen moest Quinten van Haaren het veelal doen met invalbeurten. De aanvaller van Zwaluw VFC, bijna 23, baarde in de voorbereiding echter opzien. Hij kwam in veel oefen- en bekerwedstrijden tot scoren en zou zomaar eens de nieuwe aanvalsleider van de Vughtse derdeklasser kunnen worden.

In nagenoeg elke midweek- of weekendoverzicht kwam zijn naam de afgelopen periode wel voor. “Ik ben lekker begonnen aan het seizoen, ja. Prima voorbereiding”, lacht Van Haaren – terecht – zijn tanden bloot. De hele jeugd van Zwaluw doorliep hij. Een jaar of vier zit hij inmiddels bij het eerste elftal. Onbetwist basisspeler is hij echter nooit geweest. “Vorig jaar was ik in principe de stand-in van Martin (de Laat, red.). Maar daar gaat dit seizoen zeker verandering in komen.”

Van Haaren hoopt dat er vers bloed in het team komt. “En dat andere mensen de kans krijgen. We hebben een paar nieuwe middenvelders en verdedigers, doorgestroomd vanuit de jeugd en teruggekomen van een blessures. Dat is goed voor de scherpte. Of ik de nieuwe spits word? Dat zou ik zelf niet zeggen. Ik kan op elke positie in de aanval vooruit. In de punt vind ik zelf wel het leukste, maar Martin staat daar nu nog. In de voorbereiding was ik vooral linksbuiten.”

Hoge verwachtingen
Vorig jaar waren er hoge verwachtingen rondom de versterkte selectie van Zwaluw, maar het viel uiteindelijk toch een beetje tegen qua eindklassering. De Vughtenaren kwamen niet verder dan de derde plaats, achter kampioen Schijndel en Avanti’31. De competitie, die zondag weer begint, is flink veranderd, maar veel grote verschuivingen binnen de spelersgroep bleven uit. “Wat mij betreft gaan we weer bovenin meedoen. En wellicht promoveren, dat zou mooi zijn”, besluit de student commerciële economie. “En hopelijk behoud ik mijn basisplaats. Vorig jaar was ik vaak invaller, nu wil ik vanaf de aftrap belangrijk zijn.”

Foto’s: Gerald van Zanten