Geen Havar en Hadouir (meer) bij CHC

DEN BOSCH – CHC moet het komend seizoen doen zonder de inbreng van Younes Hadouir. De 36-jarige routinier traint niet meer mee, gaat zijn spullen inleveren en is tegelijkertijd alweer aangesloten bij de spelersgroep van FCK/De Hommel. Arda Havar hoopt snel in actie te kunnen komen voor CHC, maar is nog niet speelgerechtigd.

Over de reden van zijn plotselinge vertrek laat Hadouir, de afgelopen seizoenen toch een van de sterkhouders van CHC, niets los: “Ik wil wel benadrukken dat het niet aan de trainer (broer Fatah, red.) of de technische staf ligt. Daar heb ik totaal geen problemen mee.”

Woensdag trainde Hadouir, die eigenlijk gestopt was met zaalvoetballen op hoog niveau, weer voor het eerst mee in de zaal. Morgen maakt hij deel uit van de selectie van De Hommel die het opneemt tegen HV/Veerhuys. Op het veld zien we hem dit seizoen niet meer in actie. “Ik heb een helft meegespeeld in de eerste bekerwedstrijd van CHC, dus kan niet meer overstappen naar een andere club. Volgend seizoen wil ik zeker weer op het veld voetballen. En dan stop ik met de zaal, inderdaad. Het wordt een van de twee, allebei gaat niet meer.”

Overschrijving
Arda Havar, die afgelopen zomer overstapte van TGG naar CHC, deed in de afgelopen bekerwedstrijden nog niet mee. Hoewel de voormalig prof alweer twee jaar terug in Nederland is, wacht CHC nog altijd op goedkeuring van de overschrijving door de FIFA. De club hoopt dat dat voor komende zondag, als Helvoirt de eerste competitietegenstander is, is geregeld.

Ayrton Statie is er bij de competitieopening sowieso niet bij. De andere oud-prof, die overkwam van Kozakken Boys, is onlangs afgereisd naar Indonesië. Hij speelt komende zaterdag en dinsdag (met het nationale elftal van Curaçao) oefeninterlands tegen het thuisland.

Foto: Gerald van Zanten