Elf vragen aan… Nick van der Bruggen

HELVOIRT – Eén jaartje nog dan. Dat was hetgeen Nick van der Bruggen zijn teamgenoten aan het einde van afgelopen seizoen meldde. De 32-jarige captain speelt al vanaf zijn 16e jaar in het eerste elftal van Helvoirt, maar houdt het na deze jaargang toch echt voor gezien. Voordat zijn schoenen aan de wilgen hangen, strikten wij hem nog snel voor onze rubriek.

 • Naam: Nick van der Bruggen.
 • Geboren: 22 maart 1990 in Boxtel.
 • Club(s): Op het veld altijd v.v. Helvoirt. In de zaal heb ik gespeeld voor BE’79 en ZVS/Bodemflex. Woensdag heb ik daar nog een potje meegedaan, samen met Collin (van den Bergh, red.). We staan op de reservelijst, omdat we vaker niet dan wel kunnen, maar we helpen Johan den Otter graag.
 • Positie: Centrale middenvelder, maar ik speel ook regelmatig achterin. Ik vind het eigenlijk allebei wel prima.
 • Dagelijks leven: Ik woon al m’n hele leven in Helvoirt, werk bij VOF van der Bruggen wand- en plafondmontage en ben sinds afgelopen zomer verloofd met Samantha. We hebben een dochter van anderhalf en sinds een tijdje vind ik het ook leuk om een potje te padellen of tennissen met vrienden.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn koppen, mijn passing en het neerzetten van het team. Mijn zwakste punt is mijn startsnelheid. Die is nooit echt super geweest, maar nu de jaartjes beginnen te tellen, merk je dat wel als je tegen wat jongere en wendbaardere gasten speelt. Gelukkig kon ik vorige week Younes Hadouir toch nog voor blijven. Die is dan ook wel een paar jaartjes ouder, haha.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij trainen op beide velden en het maakt me ook niet veel uit waar we op spelen. Het kunstgras bij ons op de club is goed en als dat gewoon een beetje nat is, voetbalt dat goed. Dat geldt ook voor ons (natuurgras)hoofdveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Adidas. Vroeger had ik allerlei kleuren, maar dat heb ik al een aantal jaar niet meer.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik heb niet echt een club met een mooiste tenue. Wanneer er bij ons eigen sportpark een goed gevulde dijk staat en we dan richting die kant spelen en dan daar scoren, is dat wel een beeld wat altijd mooi is.
 5. Mooiste voetbalmoment: De overwinning van een aantal jaar geleden tegen FC Den Bosch, waarin ik ook nog scoorde. We wonnen met 1-0 en dat hadden er zomaar nog meer kunnen zijn. We creëerden in die wedstrijd meer dan hen. Ook de wedstrijden tegen Achilles Veen en Kozakken Boys vergeten we niet zomaar bij v.v. Helvoirt. De afloop was dan wel niet in ons voordeel, maar dat waren wel erg mooie potjes.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Allereerst de kampioenswedstrijd tegen Oirschot Vooruit, waarin we echt allemaal ver onder ons niveau speelden op het moment dat het écht moest. Maar toch ook wel mijn beenbreuk, die ik een paar jaar geleden opliep. Toen heb ik er toch wel meer dan een jaar uitgelegen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Max Meijer. Die presteert op zaterdag in de kroeg en op zondag op het veld. Het ziet er allemaal erg makkelijk uit, hoe hij zich er langs frommelt. Maar wanneer ie op stoom is, is hij ook door heel weinig mensen te stoppen. Ik denk dat we met Noah Geurtz de opvolger van Max al in huis hebben. Die houdt er ook wel van om op beide dagen te presteren, al was dat afgelopen jaar meer op de zaterdag, haha. Hij moet het dit jaar ook maar op zondag laten zien.
 8. Voetbalhumor: Bij ons moet de debutant na de wedstrijd altijd een liedje zingen in de kleedkamer of kantine. Dat levert altijd mooie momenten – maar toch ook wel ongemakkelijke voor de zanger – op.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil dit jaar gewoon handhaven met Helvoirt en dan neem ik op een mooie manier afscheid van het eerste elftal, samen met onze Luke.
 10. Beste speler uit de regio: Zijn naam is hier wel eens vaker gevallen: Younes Hadouir. Die voetbalt zó makkelijk en heeft eigenlijk altijd een dubbele dekking nodig. Maar ook Joeri Vugts van Nemelaer, die er de ene na de andere binnen rammelt.
 11. Opvallendste regioclub: Nemelaer was vorig jaar wel heel dicht bij promotie naar de hoofdklasse, wat natuurlijk ontzettend knap is.
  Wij zelf hebben naar mijn mening een goed seizoen gedraaid als we ons gewoon handhaven. Alles wat daarboven zit, is mooi meegenomen. We zijn in ieder geval goed begonnen met een overwinning op CHC.
Foto: Jan Verhoeven