Ben Hoek: ‘Alleen nog mooie projecten’

ALEM – Ben Hoek trapt dit jaar de stoelendans van het trainersgilde af. De 59-jarige trainer uit Sint Michielsgestel vertrekt na dit seizoen bij v.v. Alem, zo heeft hij zijn spelersgroep donderdagavond laten weten. Hoek vindt het goed om na vier seizoenen de het stokje door te geven aan een andere hoofdtrainer.

In 2019 begon Hoek bij Alem en hij promoveerde na zijn eerste (corona)jaar direct naar de 3e klasse. Daar groeide zijn ploeg de afgelopen seizoenen uit tot een alom gerespecteerde tegenstander. “Er zijn in de vier seizoenen dat ik hier straks trainer was nauwelijks veranderingen van spelers geweest bij de selectie”, reageert Hoek tevreden. “Ik wilde me, straks bij het besluit over wel of niet met elkaar doorgaan, niet laten leiden door goede of slechte resultaten. Voor de groep is het ook goed. Een nieuw gezicht, een nieuw praatje, nieuwe oefenstof. Dat werkt altijd verfrissend.”

Zoals veel clubloze trainers gaat Hoek, voormalig coach van BMC, Avanti’31, ODC, Berghem Sport, Festilent, Boxtel, Maliskamp, BMC, Hedel en Den Dungen, afwachten wat er de komende maanden allemaal vrij komt. “Maar misschien stop ik er wel mee”, zegt hij erbij. “Ik zit nu in mijn dertigste jaar als trainer en sta alleen nog open voor mooie projecten.”

Foto: Gerald van Zanten