Uit de krant: Niet meer op het terras

NIEUWKUIJK – Voor iedereen die de eerste 073voetbalkrant – aan het begin van het seizoen verspreid door de hele voetbalregio – heeft gemist, plaatsen we de interviews die daar in te lezen waren ook online. Dit keer Dave Tausch, die weer terug is onder de lat bij RKVV Nieuwkuijk.


“Daan (Dekkers, red.) ging terug naar Drunen en ze kwamen daardoor een keeper tekort bij de selectie. Ik miste het eerlijk gezegd ook wel. En dan is 1 en 1 al snel 2.” Heel spannend vindt Dave Tausch zijn terugkeer onder de lat bij RKVV Nieuwkuijk zelf niet. Wij echter des te meer en dus legden we afgelopen zomer contact met de flamboyante doelman.

De voorbije drie jaar stond hij doodleuk in de spits bij Nieuwkuijk 3. “In mijn eerste seizoen heb ik er nog behoorlijk wat gescoord, 14 of zo. Maar daarna kwam corona en kreeg ik er wat kilo’s bij, dus afgelopen seizoen was het niet veel soeps meer.” Tausch vertelt het alsof het de normaalste zaak van de wereld is, de carrièreplanning van de voormalig én aanstaande sluitpost van de derdeklasser. Hij was al een hele tijd gestopt bij het eerste, maar in de zomer heeft hij toch maar weer geprobeerd de kilo’s er weer wat af te trainen. “Als je iets fitter bent, scheelt dat natuurlijk altijd.”

Tausch is heel gedreven en miste dat toch een beetje in het derde. “Het was hartstikke leuk, ik speelde daar bij een hoop vrienden. Maar ik blijf toch wel heel fanatiek. Vandaar dat ik ook een beetje deze keuze gemaakt heb. Ik ben 31, nu kan het nog. Had ik het niet gedaan, dan had ik later misschien spijt gekregen. Het is ook leuk om weer met de jongens te spelen. Er zitten er nog een hoop in van mijn vorige periode. Mitchel (Fitters, red.), Rob (van Beek, red.) en Brent (de Wijs, red.) bijvoorbeeld. Het is verder een groep met heel veel jonge jongens. Veel potentie om nog wat stappen te maken en dat vind ik mooi.”

Telefoons op tafel
De afgelopen jaren was Tausch dan wel gestopt, hij hield de verrichtingen van het eerste nauwgezet bij. “De leider, Erik Theunissen, hield mij tijdens de wedstrijden altijd op de hoogte van het scoreverloop. En de meeste thuisduels heb ik wel gezien, al was dat wel vaak vanaf het terras, waar ik stond met mijn teamgenoten en een lekker glas bier in de hand. We gingen vaak dicht tegen het hek staan, dan kun je het wel een beetje volgen. Maar er staan dan vaak ook nog twee telefoons op tafel, om de Formule 1 en RKC te volgen. Dan weet je af en toe niet meer waar je moet kijken.”

Thuis, waar Tausch het verwaarloosde pand naast De Ster flink onder handen aan het nemen is, hoefde hij niet lang te overleggen over de rentree. “Het wordt voor mijn vriendin ook juist wat makkelijker nu. Die voetbalt zelf bij de dames 1 en we zaten op zondagmorgen altijd lastig met die kleintjes. Dat is nu opgelost, we kunnen elkaar mooi afwisselen.”

Familie Tausch zal sowieso reikhalzend uitkijken naar twee van de vele derby’s die op het programma staan. “Mooi tegen mijn zwager voetballen – Kyle Maas, verdediger bij Vlijmen -, daar heb ik echt zin in.”