Uit de krant: Topscorer met drie uur slaap

VLIJMEN – Voor iedereen die de eerste 073voetbalkrant – aan het begin van het seizoen verspreid door de hele voetbalregio – heeft gemist, plaatsen we de interviews die daar in te lezen waren ook online. Dit keer dat met regerend regiotopschutter Bjorn van Bijnen.

Met in zijn kielzog Joeri Vugts (Nemelaer) en Dennis Knuiman (OJC Rosmalen), die ieder 22 keer scoorden, werd Bjorn van Bijnen afgelopen seizoen de winnaar van het, door 073voetbal.nl georganiseerde, regionale topscorersklassement. De nog altijd maar 19-jarige spits van Vlijmense Boys was met 27 competitiedoelpunten de absolute topschutter van de 073-regio. “Als ik niet teveel mis, wordt die titel dit seizoen weer voor mij.”

Van Bijnen keerde, na avonturen bij de jeugdopleidingen van Willem II en FC Eindhoven, vorig jaar pas midden november terug naar vertrouwde grond. Waarom? Simpel: “Gewoon omdat ik het leuker vond bij Vlijmen dan bij FC Eindhoven. Ik had daar niet echt het idee gewaardeerd te worden. Het was geen team, maar allemaal nogal individualistisch. Een groot verschil met Vlijmen, waar je iedereen kent en altijd samen bent voor, tijdens en na de wedstrijd.”

De comeback van het talent, wat een paar jaar eerder al was gedebuteerd in het eerste elftal, legde Vlijmense Boys geen windeieren. Van Bijnen scoorde aan de lopende band en de derdeklasser was maandenlang koploper. In het zicht van haven greep de ploeg uiteindelijk toch naast de titel. “Natuurlijk hadden we kampioen willen worden. Maar aan de andere kant hebben we dit seizoen wel weer alle derby’s tegen Haarsteeg, Nieuwkuijk en RKDVC, en dat is ook goed voor de club”, reageert Van Bijnen berustend. Over zijn eigen prestaties sinds de terugkeer kan hij niet anders dan tevreden zijn: “En dat terwijl ik eigenlijk iedere zondag om 6 of 7 uur ‘s ochtends thuis kwam. Van iedereen kreeg ik dan verbolgen commentaar, maar vervolgens scoorde ik ’s middags wel weer drie keer en werd ik topscorer. En dat met maar drie uur slaap, haha.”

Luchtmobiele brigade
Deze jaargang hoopt de jonge Vlijmenaar dat kunstje nog een keer te flikken. “Hogere clubs als OJC, Nivo Sparta, Roda Boys, WNC, FC Eindhoven amateurs en Achilles Veen hebben geïnformeerd, maar ik ben bij Vlijmen gebleven. In december ga ik naar de Luchtmobiele Brigade en daardoor mis ik waarschijnlijk soms een weekend. Bij Vlijmen is dat niet heel erg, maar op hoger niveau gaat dat gewoon niet.”

Hoewel de focus in de tweede competitiehelft op Defensie ligt, gaat Van Bijnen sowieso weer voor het clubtopscorerschap. “Dat moet geen probleem worden, als ik naar afgelopen seizoen kijk. Ik maak m’n doelpuntjes wel. Leuke verkiezing vind ik het, op jullie site. Ik was elke week bezig met wat de concurrentie had gedaan. Schrijf maar op: die regionale topscorertitel wordt dit seizoen ook weer voor mij. Als ik niet al te veel wedstrijden mis dan. En stel dat Defensie niks wordt, dan kan ik misschien altijd nog hogerop gaan voetballen.”

Foto: Gerald van Zanten