Spits van OJC naar IJsselmeervogels

ROSMALEN – Dennis Knuiman voetbalt volgend seizoen niet meer bij OJC. De 23-jarige goaltjesdief maakt na drie seizoenen in het rood-zwart de overstap naar IJsselmeervogels. “Hopelijk met wederom de prijs als beste speler van het jaar op zak.”

Knuiman is een van de belangrijkste pionnen in de succesvolle formatie die OJC de afgelopen jaren op wist te bouwen. Zes jaar geleden maakte hij, namens RKSV Driel, nog zijn doelpunten in de 4e klasse, maar via eersteklasser SC Bemmel kwam de rappe aanvaller ruim twee jaar terug in Rosmalen terecht. Daar blijft hij zijn moyenne maar aanscherpen. Vorig seizoen waren het 21 treffers in de competitie en 7 in de nacompetitie, dit jaar staat de teller – in de derde divisie – alweer op 8 competitiegoals.

“De stappen naar een hoger niveau hebben me allemaal totaal geen moeite gekost”, zei Knuiman eerder op onze website. “Waar ik ook speel, ik scoor mijn doelpunten wel.” Hij is nu toe aan een nieuwe stap: “Ik heb me bij OJC super doorontwikkeld en ze met een fantastisch jaar naar de derde divisie geschoten. Eerst wil ik er voor zorgen dat OJC in deze derde divisie blijft en dat ik topscorer word. Daarna met de borst vooruit, hopelijk wederom met de prijs als beste speler van het jaar op zak, richting de Vogels.”

Meeste prijzen
De historie van zijn toekomstige club is Knuiman bekend: “IJsselmeervogels is een grootmacht in de tweede divisie, de club met de meeste prijzen in het amateurvoetbal. Ik ga er mijn best voor doen dat ik daar ook ga spelen en natuurlijk scoren. Mijn doel is er voor te zorgen dat er weer een prijs bij komt.”

Foto’s: Gerald van Zanten