Periodekoorts: de kanshebbers zondag

DEN BOSCH – We zijn nog maar twee maanden bezig, maar de eerste prijzen van de competitie worden zondag alweer verdeeld. Avanti’31 is al zo goed als zeker van de periodetitel, maar wordt het een klasse lager Maliskamp of RKKSV? En gaat RKVSC nog stunten?

In de 3e en 4e klasse E worden komend weekend de kaarten al geschud voor wat betreft de eerste periodes. Voor Avanti lijkt het niet meer mis te kunnen gaan. De Schijndelnaren, die naar Schadewijk moeten, hebben een voorsprong van 3 punten (plus 14 doelpunten) op zowel Margriet als EVVC.

In 4E is het nog iets spannender. Maliskamp heeft namelijk 2 punten (plus 1 doelpunt) voorsprong op RKKSV. De ploeg uit de Kruisstraat heeft echter wel 2 doelpunten meer gemaakt… Wellicht gaat dát nog voor spektakel zorgen. Wint Maliskamp van DSS’14, dan is de periodewinnaar bekend. Bij een gelijkspel van de koploper kan het echter nog rekenen worden. Bij een gelijke (periode)stand telt namelijk eerst het doelsaldo en dán het aantal gescoorde doelpunten. RKTVC is ook nog in de race, maar die club kan alleen de periode pakken als het zelf wint van BMC, Maliskamp verliest en RKKSV niet wint.

Nog niets beslist
OJC, Nemelaer en zaterdagclubs Nivo Sparta, BLC en DBN’22 spelen allemaal geen rol meer in de strijd om de eerste periode. Schijndel (2G) en Boxtel (4G) staan ook slechts in het rechterrijtje. In de 2e klasse D (met koploper Emplina) en 3e klasse C (waar Zwaluw bovenaan staat) wordt dit weekend nog niets beslist. Die competities bestaan uit 13 ploegen, waardoor pas halverwege de eerste periode erop zit.

Outsider
Nog wél een outsider hebben we in de 5e klasse B. Daar kan het RKVSC van Marco van Loon zowaar een periode gaan pakken. De Velddrielnaren staan, met nog een speelronde voor de boeg, dan wel 2 punten achter VITA en HRC’14, maar
er is nog een kansje. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal…

Foto’s: Gerald van Zanten | Marc van der Els