Avanti overtuigende periodekampioen

SCHIJNDEL – Vorig seizoen ging het nog mis tegen Margriet, maar nu was er niemand die Avanti’31 kon stoppen op weg naar het eerste periodekampioenschap van de 3e klasse E. Aan de andere kant van Oss werd Schadewijk met 1-7 verslagen en daarmee bleef de voorsprong op de achtervolgers groot genoeg om zich overtuigend te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie.

Roel Kappen was met een hattrick belangrijk in de ruime zege. “Ik begin steeds meer in vorm te raken”, vertelt de buitenspeler, die vol vertrouwen bezig is bij zijn club. Vorig jaar kwam hij terug van FC Den Bosch en daar heeft hij zeker geen spijt van. “Ik ben klote aan het seizoen begonnen, met 0 goals en weinig inbreng in de eerste 4 wedstrijden. Maar nu sta ik op 7 uit 7, qua doelpunten. De trainer (Stephan Hesemans, red.) zorgt er wel voor dat we met beide benen op de grond blijven. En voor een hecht team, inclusief de wissels.”

Dat kennen we wel
Kappen, normaal gesproken niet op zijn mondje gevallen, is wat voorzichtig in zijn uitspraken: “Ja, we zijn vooralsnog ongenaakbaar. En ja, we scoren bij de vleet. Maar of deze prijs pas het voorgerecht is? Dat is wel de bedoeling, maar we gaan nog niks zeggen over een eventueel kampioenschap… Want dat kennen we wel.”

Hij doelt op het zo teleurstellend verlopen vorig seizoen. “Toen stonden we halverwege 6 of 7 punten los, maar werden we uiteindelijk geen kampioen, de periode verspeelden we in de laatste minuut aan Schijndel en de nacompetitiefinale ging ook verloren. We gaan dus nog helemaal niks uitspreken. Maar we zijn tevreden over hoe het gaat, hoor. Met een doelsaldo van +25 mogen we natuurlijk niet klagen. We hebben alleen wel 4 verliespunten, die allemaal onnodig waren. Vooral die van vorige week, toen we gelijkspeelden tegen Nulandia. We moeten onszelf dus niet rijk rekenen, dat we er al zijn, maar elke wedstrijd alles geven.”